Nevşehir’de, katil İsrail ordusunun Gazze’nin Refah kentinde çadırlarda yaşayan insanları bombalaması yürekleri kanattı.

Siyonist işgalci çetelerin Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımı tel'in etmek için "Şimdi Filistin İçin Kunut Zamanı" sloganıyla Nevşehir Merkez Alibey Camii’nde yatsı namazı sonrası etkinlik düzenledi.

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği öncülüğünde düzenlenen eyleme katılan vatandaşlar Alibey Camisinde biraraya geldi. 

Kılınan yatsı namazının ardından Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Daha sonra cami önünde ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Burada bir konuşma yapan İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, Siyonistlerin uzun yıllardır Filistinlilere yönelik saldırılarının son dönemde şiddetini artırdığını belirterek, bu duruma sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Katil İsrail’in saldırıları neticesi yürekleri kanatan parçalanmış bebek cesetlerinin ülkeleri harekete geçirmesi gerektiğini dile getiren Öncel, uluslararası camiaların vakit kaybetmeden harekete geçirilmesinin önemine değindi.

İsrail ordusunun çocuk, yaşlı ayrımı yapmaksızın sivilleri katletmeye devam ettiğini, 7 Ekim’den beri onbinlerce mazlum ve mağdur Filistinli Müslümanın katledildiğini belirten Öncel, "Yaşanan bu işgal ve soykırım vicdan sahibi yürekleri kanatıyor. İsrail başta bölgemiz olmak üzere bütün dünyanın huzuruna kastediyor. Saldırılar sonucu 2 milyon sivil zorla göç ettirildi. Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan İsrail'in anlayacağı tek dilin güç olduğu net şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Eğer durdurulmazlarsa daha büyük katliamlarla Gazze halkını yok etmeye hazırlanmaktadır." diye konuştu.


Enderun Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Aydoğdu da katil İsrail’in ekonomisine darbe vurmak için İsrail ürünleri ve Siyonist orduya destek veren firmaların ürettiği ürünlerin boykot edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Aydoğdu, Müslümanların karamsarlığa düşmeden ellerinden gelen tepkiyi oryaya koymaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Eylemin sonunda İbrahim Başaran tarafından dua edildi.

Editör: Fikret Capacı