Nevşehir Cevher Dudayev Mahallesi Ahiler Kalkınma Ajansı altındaki 5 bin 836 metrekarelik alanda ki parka şehir eşkıyaları musallat oldu.

Parkta vakit geçiren bazı vatandaşların bulundukları alanlara sorumsuzca attıkları çekirdek kabukları, sigara izmaritleri, plastik, kağıt yiyecek ambalajları, teneke kutular, plastik ve cam şişeler çevreyi kirletiyor. Parkının halini fotoğraflayarak FİB Haber WhatsApp ihbar hattına gönderen mahalle sakini vatandaşlarımız duruma tepki gösterdi.

Bu ne duyarsızlık! Parkı çöplüğe çevirdiler

Nevşehir Belediyesi temizlik ekiplerinin yaptığı rutin temizlik çalışmalarına karşın çöplerini ortalığa bırakanlar nedeniyle kirlilik önlenemiyor. Günün erken saatlerde yürüyüş yapmak için parka gelen Nevşehirliler, çirkin bir manzara ile karşılaştıklarını belirterek sorumsuz ziyaretçilere tepki gösteriyor. Günün ilk ışıkları ile birlikte yürüyüş yapmak için Parka geldiğini belirten bir vatandaş şunları söyledi: “Hafta içi ve haftasonu akşam saatleri için Parkımız popüler bir alan oldu. Öyleki sadece mahallemizden değil şehrin dört bir yanından herkes burada toplanıyor. Sohbet edip gülüp eğleniyorlar fakat bazılarının sorumsuzluğu nedeniyle bu alan fena halde kirleniyor. Her yerde çöp kutuları olmasına rağmen çöplerini ulu orta her yere bırakıp gidiyorlar. Buradaki görevliler mesaileri başladığı gibi temizlik çalışmasına girişiyor ama buradan faydalananların da dikkat etmesi lazım. Görevliler çimlerin arasına atılan çekirdek kabuklarını tek tek nasıl temizlesin? Ziyaretçilerin sorumsuzluğu nedeniyle parkın bitki örtüsü çöp oldu. Bu şekilde düşüncesizce kullanmaya devam ederlerse yarın öbür gün oturup vakit geçirecekleri bir alanları olmayacak. Herkesin çöpünü toplayıp kutulara atmasını istiyoruz.”

Nevşehir Cevher Dudayev Mahallesi’nde iki yıl önce hizmete giren parkta ayrıca alkol şişeleri ve yerlerdeki çöplerde tepki çekti.

Parkta vakit geçiren kişi ya da kişiler, içtikleri alkolün şişelerini ve yedikleri çerezlerin atıklarını masa üstünde bıraktı. Masanın üzerini kaplayan şişe ve alkol kutuları bu kadarı da olmaz dedirtirken, çöpler belediye ekiplerince temizlendi.

BU ZEVATLARA ACIMAYIN KESİN CEZAYI

Tepkili vatandaşımız hafta sonu küçük çocuğunu alarak mahallesindeki yeni yapılan çocuk parkına getirdiğinde gördüğü bu manzara karşısında büyük şok yaşadığını ve minik çocuğuna bunu izah etmekte zorluk çektiğini ifade etti. Çocukların gün içerisinde parkı kullanması, içki kutularının kötü örnek teşkil etmesi ve cam kırıklarının tehlike yaratmasından dolayı vatandaşlar tepkilerini gösterirken çocukların kullandığı parkların denetlenmesi gerektiğini ve bu şekilde parkları ve çevresini kirletenlere karşı yasal işlem başlatılarak cezai işlem başlatılmasını istediler.

Editör: İbrahim UYSAL