Şehirlerin kendilerine özgü değerlerinin yer aldığı birbirinden renkli afişler sosyal medyada büyük beğeni toplarken yapay zeka, Nevşehir'in sıcak hava balonları, peribacaları ve tarihi camileriyle resmetti.

BİNLERCE KİŞİ TARAFINDAN PAYLAŞILDI

Gazete Kırküç’ün haberine göre Multirazen isimli dijital içerik üreticisi yapay zekadan Türkiye’deki şehirleri çizgi film posteri olarak çizmesini istedi. Yapay zeka Türkiye’nin 81 ilini animasyon filmi afişleri tarzında çizdi. Sosyal medyada büyük bir ilgiyle karşılanan çalışma binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Türkiye’nin 81 ilinin tarihi, sanatsal, kültürel değerlerinin yer aldığı rengarenk afişler, görenleri gülümsetti. Sanatın teknoloji ile buluştuğu “Türkiye’nin şehirleri çizgi film olsa afişi ne olurdu?” çalışması büyük etkileşim aldı. Nevşehir'in sıcak hava balonları, peribacaları ve tarihi camileriyle bezeli afişi de vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Niğde'yi gaza Kayseri'yi pastırma görselleri ile betimlerken Nevşehir'i ise sıcak hava balonları ile Kapadokya bütünlüğünde bir masal kent olarak resmetti.

Editör: Fikret Capacı