Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, geçen yıl hizmete kazandırılan Nevşehir Katı Atık Düzenli Depolama Tesis'inden enerji üretimi ile ilgili çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Nevşehir İl Özel İdaresi ve Belediyeler Birliği tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı katkıları ile Nevşehir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapılarak 5 Haziran 2014 tarihinde hizmete kazandırıldı. Toplam 655 bin metrekarelik bir alanda yapımı tamamlanan Nevşehir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde, Nevşehir’in yanı sıra ilçeler, beldeler ve köylerin tamamının katı atıkları değerlendiriliyor. 

Nevşehir Valiliği toplantı salonunda Vali Mehmet Ceylan’ın başkanlığında yapılan Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Kasım ayı olağan meclis toplantısına, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ile birlikte Birlik üyesi belediye başkanları ve İl Özel İdaresi yetkilileri katıldı.

Vali Mehmet Ceylan, toplantıda katı atık ve depolama tesislerinin çalıştırılması ve bunlarla ilgili iş ve işlemlerin görüşüleceğini söyledi.

Nevşehir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin bir yıldır faaliyetini sürdürdüğünü kaydeden Vali Ceylan, “Bugünkü toplantımızın ana gündemi birliğin 2016-2017 ve 2018 mali yıllarına ait bütçesinin görüşülmesi, yine 2015-2016 yılları için katı atık depolama ücretlerinin belirlenmesidir. Ayrıca bu katı atık depolama tesislerindeki mevcut atıkların değerlendirmesi yönünde bir önerimiz olacak. Bu atıkların tekrar enerji olarak kazandırılması amacıyla bir çalışmamız var. Bunu da ele alacağız. İnşallah olumlu bir toplantı olur.”