TC. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan, Nevşehir'de FETÖ/PYD Terör Örgütünün faaliyetlerine yönelik olarak yürütülen operasyona ilişkin FİB Haber Merkezimize Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
 
FETÖ/PYD Terör Örgütünün faaliyetlerine yönelik olarak Temmuz 2015 tarihinden itibaren ilimizde gerçekleştirilen soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararı kapsamında adı geçen örgütle ilişkili olduğu tespit edilen bir takım yapılanma merkezlerinde ele geçirilen bilgisayar, dijital materyal ve fiziki evraklara el konularak bilirkişi marifetiyle incelemeler yaptırılmış, süreç içerisinde tespit edilen 7 şüphelinin ev ve işyeri adreslerinde yapılan aramalarda elde edilen bilgisayar, dijital materyal ve fiziki evraklara el konularak, 7 şüpheli göz altına alınmıştır.
 
      Soruşturmaya ilişkin süreç devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.
 
       İlgililere saygı ile duyurulur.
 
 
       Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı
 
............................................................................

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin dün kentte faaliyet gösteren 7 iş yeri ile 7 eve düzenlediği operasyonda "Paralel FETÖ/PDY´ye finans sağladıkları" iddiasıyla gözaltına alınan N.E, M.G, N.P, Ç.Y, H.S, A.A, H.A. sabah saatlerinde Nevşehir Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Yeniden emniyete götürülen zanlıların sorguları devam ediyor.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı olan S.E´nin bir süre önce yurt dışına çıktığı belirlendi.