İnsanların emeklerini bir çırpıda çalan dolandırıcılar, sosyal medya hesaplarına dadandı. Birçok kullanıcının Facebook ve Twitter hesaplarını çalmayı başaran kötü niyetli insanlar, şimdi ise yeni bir yöntem olan SMS yoluyla Instagram kullanıcılarının hesaplarına göz dikmiş durumda.

SAKIN TIKLAMAYIN Dolandırıcıların Oltasına Düşmeyelim ...

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir merkez TOKİ'de bugün yaşanan olayda, arkadaşlarının Instagram hesabını çalan dolandırıcılar buradan gönderdikleri mesajlarla çeşitli vaadlerde bulunarak hesaplarına para yatırılmasını istediler.

Bu vaade inanan ve dolandırıcıların tuzağına düşen iddiaya göre 100 civarında vatandaşımız, dolandırıcıların hesaplarına para yatırdı. Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan bir vatandaşımız mağduriyet yaşayan diğer arkadaşlarıyla polise şikayette bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Instagram'da bu tuzağa sakın düşmeyin!

www. fibhaber.com WhatsApp ihbar hattını arayan mağdur vatandaşımız Nevşehir'de Istagram hesapları çalınarak, "Arkadaşlarınız" ağzıyla 1000 ₺ kazanacaksınız diyerek mesajlar geliyor. Ardından ise çok geçmeden dolandırıldığınızı anlıyorsunuz ama bukezde iş işten geçmiş oluyor. Ben buradan Nevşehirli tüm vatandaşlarımızı uyarıyorum. Sosyal medya hesapları üzerinden yada cep telefonunuza gelen bu tür mesajlara sakın itibar etmeyiniz." dedi.

Mağdur Vatandaşlar Soluğu Emniyet'te Aldılar...

Arkadaşlarının çalınan Instagram'larından aldıkları mesajla bilgilerini paylaşan vatandaşlar dolandırıldıklarını anlayınca soluğu emniyette aldı.

Yüzlerce kişinin mağdur olduğunu söyleyen bir okuyucumuz şuan biz şikayetçi olmak için Emniyetteyiz. Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı SİBER suçlarla şube Müdürlüğünde ifade veriyoruz. Biz mağdur olduk siz olmayın. Sakın ha, bu tür mesajlara itimat etmeyiniz" dedi.

Unutmayın; size mesaj göndererek ya da telefondan ulaşarak herhangi bir sosyal medya hesabınıza ilişkin bilgileri paylaşmanızı, ya da "şu linke tıklayın" diyerek sizi bir yerlere yönlendirmeye çalışılan şeyleri dikkate almayınız. 

BU HABERİ İYİ OKUYUN İYİ DİNLEYİN: BU TUZAĞA DÜŞMEYİN...

Yardım alacağım derken dolandırıcıların oyununa gelmeyin!
Pandemi dolayısıyla zor günler geçiren vatandaşların ekonomik sıkıntısından faydalanmak isteyen dolandırıcılardan gelen mesajlardaki linke sakın tıklamayın.
Son günlerde artan dolandırıcılık olaylarında sosyal medya hesapları bir bir ele geçiriliyor.
Daha sonra takip ettiği yakın arkadaşlarına mesaj atan dolandırıcı yeni kişileri dolandırmaya devam ediyor. Özellikle tanımadığınız kişilerden cep telefonunuza gelen “pandemi yardımı, faturanız ödenecek yada
1000 ₺ kazanacaksınız” gibi mesajlara itibar etmeyin. 
Mesajlardaki linke sakın tıklamayın
Cep telefonuna gelen ve “Pandemi dolayısı ile tüm ailelere 1000 TL Devlet Pandemi Yardımı, ben aldım, hemen başvur “ yazan mesajların altında bulunan linke tıkladığınızda telefonunuzu ele geçiren dolandırıcılar buradan banka hesaplarınıza dâhil birçok şifrenize ve sosyal medya hesaplarınıza ulaşabiliyor. Ele geçirdikleri hesaptan yardımı almış gibi paylaşımlar yapan dolandırıcılar takip eden kişileri de dolandırmaya çalışıyor.
*Geri ödemesiz pandemi destek başvurusu için telefonunuza gelen mesaj ve uygulama linklerini asla açmayın, bağlantıya sakın tıklamayın. Yoksa tüm bu bilgiler de dolandırıcıların eline geçer. Gelen mesajı hemen silin. Yetkililer bu tür mesajlara itibar edilmemesi yönünde vatandaşları sürekli uyarıyor. 
Gelen Şikayetlerden bazıları, dikkat!
İnstagram hesapları çalınan yüzlerce kişiden biri şu uyarıyı yaptı.
*“Hesabıma tanıdığım birisi adına gelen mesajdaki linke tıkladım. Hesabıma giriş kapandı. Şifrem, kayıtlı telefon numaram ve e-posta adresim değiştirildi. Hesabımdan yardım almış gibi paylaşımlar yapıldı. Başkaları da dolandırıldı” 
Mobil hat üzerinden dolandırıcılık 
*“Hattıma Facebook'ta gezinirken virüs bulaştı diye bir mesaj çıktı, tıklayın ücretsiz temizleyin yazıyordu. Tıkladığımda hiçbir uyarı gelmeden aylık 68 TL yansıtılacaktır diye mesaj geldi. Mobil ödemem zaten kapalı olmasına rağmen mobil ödemem açılmış çekim yapılmış.”
Çalınan hesaplardan gelen mesajlar
*“Akrabamın çalınan İnstagram hesabı üzerinden biri kızıma mesaj yazmış. Pandemi kapsamında faturan ödenecek diyerek faturalı mısın diye sormuş. Yönlendirme yaparak  5522 aç, 5523 Evet yaz demiş. Kızım da 3 kez kendi telefonunundan, 3 kez de benim telefonumdan bana sürpriz yapacağını düşünerek Evet yazmış. Kızımın hattına 360 TL, benim faturama 360 TL yansıdı. Toplamda faturaya  720 TL mobil ödeme yansıtıldı.  Hiçbir şey satın almadan, şifre gönderilmeden telefona bir uygulama gelmeden nasıl bir alışveriş bu”
*“Hattım üzerinden benden habersiz ve izinsiz mobil ödeme olarak 400 TL kesilmiş, mağdur oldum”

Nevşehir Emniyet'ten 'maske cezası' mesajına karşı uyarı

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yeni dolandırıcılık sistemine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Dolandırıcıların Oltasına Düşmeyelim  başlığı ile yapılan paylaşımda, dolandırıcılar tarafından son günlerde cep telefonlarına "Sayın vatandaşımız hakkınızda Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi kapsamında 985 TL maske cezası uygulanmıştır" sözleri ile bağlantı linkinin yer aldığı mesaj gönderildiği bilgisi verildi. Bu tür mesajın gelmesi halinde bağlantı linkine tıklanmaması uyarısı yapıldı.

Paylaşımda, "Dolandırıcıların oltasına düşmeyelim. Güvenilirliğinden emin olmadığımız bağlantılara tıklamayalım. Güvenilir bilgi için resmi kaynakları takip edelim" sözü yer aldı.

*Güvenilirliğinden emin olmadığımız bağlantılara tıklamayalım. 

*Güvenilir bilgi için resmi kaynakları takip edelim.