Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Twitter hesabından yaptığı"ceza yeme, tava ye, Nevşehir kabak çekirdeği çitle" paylaşımıyla takipçilerini hem güldürdü hem de uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabından, Sürücülere ceza yemek yerine hamsi yeme önerisinde bulunan Trabzon  Emniyet Müdürlüğü, paylaşımında, "En küçük trafik cezası 108 TL. Kurallara uyduğumuzda 2 kilo hamsi, soğan limon, yanında helva. Bir de Vakfıkebir ekmeği. Ceza yeme, hamsi ye" ifadelerine yer verdi.

Bu paylaşıma Nevşehir Emniyet Müdürlüğünden ise aynı şekilde destekle; "Bizde ise; Nevşehir tava, yanında kuru soğan, Nevşehir pidesi, tatlı olarak çiğleme, çerez olarak ise üstüne 1 kilo kabak çekirdeği çitlenir." ifadesine yer verdi. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünün,bu paylaşımı ise takipçilerini gülümsetti.

Paylaşımlarda Nevşehir'in değerlerini ön plana çıkartan Emniyet Müdürlüğüne Nevşehirli vatandaşlardan da büyük destek geldi. 

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, paylaştığı Nevşehir Ticaret Borsası tarafından coğrafi işareti alınan meşhur kabak çekirdeği ile yine ilimizin vazgeçilmezi Nevşehir tavası ve çiğleme fotoğrafına şu notu düştü: