Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı ve Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz'ın girişimleri Kalaba ve Çalış Kasabası ile birlikte Topaklı, Altınıpınar, Akarca, Karacauşağı, Mahmatlar, Paşalı ve Üçkuyu köylerininde içerisinde yer aldığı ilçe olma çalışmalarında bugün önemli bir adım daha atıldı.

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz ve önceki dönem Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer, yeni İLÇE kurulması çalışmaları kapsamında bugün Ankara'ya çıkarma yaptı. Her iki başkan TBMM'de AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe'yi ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

BU İŞ TAMAM İNŞALLAH....
Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı yaptığı açıklamasında; " Ankara’da iki vekilimizle de son istişarelerimizi yaptık. Biraz önce, T. C. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Kürşat Kırbıyık ile randevumuz alındı. Cuma günü namaz sonrası makamda buluşmamızda sınırlarımız netleşecek inşallah. Benim nazarımda bu iş tamam. Aksilik olmazsa cuma günü çok daha net olacak durumumuz. Herşey umutla başlar ümidimiz yüksek boşa çakmaz inşallah. Bana göre ilçemize isim fikirleri belirlemeye başlayın." dedi.

Peki şimdi ne olacak?

Değerlendirmeler sonrası İlçe kurulması hakkında ilgili Bakanlık uygun görürse, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığına Nevşehir'e yeni ilçe kurulması için gerekçeleri ile birlikte kanun teklifinde bulunulacak. Meclis'ten geçmesi durumunda Nevşehir merkez ilçe ile birlikte 9'ncu ilçesine kavuşmuş olacak.

Daha önce "TÜRKELİ " ismi üzerinde duruluyordu. Reesmi çalışmaların tamamlanmasının ardından yapılacak istişarelerle birlikte yeni kurulacak ilçe için isim tesbit edilecek.