Nevşehir'de dün gece saatlerinden itibaren etkisini arttıran Suriye kaynaklı toz taşınım sabah saatlerinde yoğunlaştı. Toz bulutu nedeniyle hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde düşme yaşandı. Yoğun toz zerrecikleri kent merkezinde tüm yerleri ve araçların üzerini de kapladı.


Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi dün gece rüzgarla birlikte etkili olmaya başlayan toz taşınımı Nevşehir kent yaşamını olumsuz etkiledi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, ana caddeler ile kaldırımları tazyikli su ve fırçayla yıkayarak, iş yerlerinin önlerini temizledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan'ın nezaretindeki çalışmada, Atatürk, Milli İrade, Lale ve Belediye caddesi yıkandı.

Nevşehir Belediyesi, “Nevşehir'e toz kondurmuyoruz” sloganıyla temizlik çalışması başlattı.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, İlimizde yaşanan toz aşımı kent genelinde etkili oldu. Bu kapsamda yollarda ve yaya kaldırımlarında tozla mücadele kapsamında temizleme çalışmaları devam ediyor. Belediye ekipleri cadde cadde, sokak sokak hummalı bir çalışma yürütüyor.

Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir içerisindeki sokak ve caddelerde tazyikli su ile yıkama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yollarda oluşan kirlenme ve tozlanmadan dolayı, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yol süpürme araçlarıyla yolları süpürüp suyla yıkıyor.

Vatandaşlar mahallelerindeki sokak ve caddelerin yıkanmasından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Savran’a ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getiriyor.

Çalışmalarını sürdüren ekipler, şehirdeki tüm cadde ve sokak ile kaldırımlarda yaptıkları temizlik çalışmalarıyla daha temiz bir Nevşehir için mücadele ediyor.

Olumsuz hava koşullarının akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği öğrenildi.