Nevşehir'in Gülşehir yolu üzerinde etkili olan rüzgar ve fırtına sonrası heryeri çöp poşetleri kapladı. Poşetler yol üzerindeki üzüm bağlarında çubuklara ve ağaçların dallarına takılıyor. Ortaya ise hiç istenmeyen, çok çirkin görüntüler çıkıyor.

Edilinen bilgilere göre, Nevşehir – Gülşehir yolu 10. km sinde ki bir Un fabrikasının bahçesi Afganlı vatandaşlar tarafından çöp deposu olarak kullanılmaktadır. Sekiz aydır çıkan her rüzgarda etraftaki bağ ve tarlalara poşet ve naylon uçmaktadır. Fabrika sahipleri Afganlılara kiraya vermiş olup bu kepazelik 7-8 aydır devam etmektedir. Yetkililerin bu konuya el atmasını bekliyoruz.

Tepkili çevre sakini vatandaşlar, Afganlılar tarafından fabrika bahçesi 8 aydır bu şekilde kullanılmakta. "Bu kepazeliğe kim son verecek ?" diyerek veryansın etti.

Öyleki bazı yerlerde bağ çubukları ve ağaç dallarına takılı kalan çöpler, adeta dilek ağacı havası uyandırdı.

Öte yandan, Nevşehir İl Özel idaresi sınırları içerisinde bulunan bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gerekli yazışma ve tespitlerin yapılmış olup en kısa sürede bahse konu alanda temizliği için gerekli çalışmaların başlanacağı ifade edildi.