Emekli imam-hatip ve Acıgöl eski Belediye Başkanı Nuri Biçer, 70 yıl önce kendisinden hafızlık eğitimi aldığı hocası merhum Hafız Hamit Dileyici Hoca Efendi’yi kabri başında ziyaret ederek dua etti. 

Nuri Biçer yaptığı açıklamada 1952 yılında Acıgöl ilkokulundan mezun olduktan sonra dedesi Hacı Mehmet Altıntaş’ın da teşviki ile Uçhisar kasabasına giderek üç yıl süreyle Hafız Hamit Dileyici Hoca Efendi’nin tedrisatında hafızlık eğitimini tamamladığını ifade etti. 
 

Nuri Biçer açıklamasında devamla Hafız Hamit Dileyici Hoca Efendi’nin yaşadığı dönemin zorlu şartlarına ve maddi imkansızlıklarına aldırmadan köylerde, kasabalarda çocuklara Kur’an-ı Kerim okuma, hafızlık ve dini eğitim verdiğini, bu suretle yüzlerce talebe yetiştirdiğini ifade etti.  Hocasının üzerindeki emeğini asla unutmadığını ve kendisini her gün beş vakit dualarla yad ettiğini belirten Nuri Biçer, Hafız Hamit Dileyici Hoca Efendi’nin Nevşehir’in yetiştirdiği büyük bir değer olduğunu, bu nedenle isminin Nevşehir’de uygun bir yere verilmek suretiyle hatırasının yaşatılmasınıngüzel bir vefa örneği olacağını ifade etti. 

(Hafız Hamit Dileyici Hoca Efendi)

Rumi takvime göre 1317 (miladi 1901/1902) yılında doğan Hafız Hamit Hoca Efendi yaşadığı dönemin zorlu şartlarına ve maddi imkansızlıklarına rağmen büyük bir gayret ve fedakarlıkla Nevşehir’in Basansarnıç köyünde, Uçhisar Kasabasında, Acıgöl ilçesinde yüzlerce öğrenciye ilmihal, Kur’an-ı Kerim okuma eğitimi vermiş ve çok sayıda hafız yetiştirmiştir. Merhum Hafız Hamit Hoca Efendi son olarak da Nevşehir Merkez Bekir Efendi Camiinde imam-hatip olarak görev yapmış ve 1977 yılında vefat etmiştir. Kabri Nevşehir Merkezde Taşlıbel Mezarlığında bulunmaktadır.Allah (cc) rahmet eylesin. Kabri pür nur, mekânı cennet olsun.