Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'ın "Üreticiyi aldatmaktan vazgeçin" açıklamasına cevap verdi.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; "Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, Ebubekir Gizligider, yaş üzüm fiyatları ile alakalı olarak müjde vermişti! Gizligider, “Yapılan görüşmeler sonucunda Nevşehir’de yaş üzüm alım fiyatı 4 TL olarak belirlenmiştir. Alımlar 10 Eylül Cumartesi günü başlayacaktır. Üreticilerimize hayırlı olsun” demişti! Tarafıma iletilen bilgilere göre yaş üzüm alım fiyatının 3.25 TL  olduğu yönündedir. Üreticiyi vaatlerle müjdelerle aldatmaktan vazgeçin! üreticiye hakkını verin." dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, 24-26. Dönem Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, yaş üzüm fiyatları hakkında Milletvekili Sarıaslan'ın iddialarına cevap verdi.

Gizligider, iddialara noktayı koydu...

Milletvekili Sarıaslan'ın yaş üzüm fiyatları hakkında ki iddiası kendisine sorduğumuz Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider; "Önceki açıklamamızda da belirttiğim üzere fabrikaya üzümünü teslim eden her çiftçimizin en düşük kalite üzümü 4 TL ye satabileceğini ve bunun dışındaki hiçbir dedikoduya kulak asmamalarını ve başkaca aracılar veya isim kullananlara dikkat etmelerini söyleyerek, "Bunun dışında söylenenler doğru değildir, kötü niyetlidir." ifadelerinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Gizligider konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamasında; "Yapılan görüşmeler sonucunda Nevşehir’de yaş üzüm alım fiyatı 4 TL olarak belirlenmiştir. Alımlar 10 Eylül Cumartesi günü başlayacaktır. Üreticilerimize hayırlı olsun"  ifadelerinde bulunmuştu.