Bu sabah saatlerinde Nevşehir'de yaşanan balon kazası ile ilgili Vali İnci Sezer Becel, kazanın olduğu Kavak Kasabasındaki olay yerinde incelemelerde bulunurken jandarma ekiplerinden bilgiler aldı.

Vali Becel'e Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay B.Murat Yakın, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman ve  firma yetkilisi Abdullah İnal eşlik etti.

Nevşehir Valiliği tarafından bölgemizde meydana gelen balon kazasına ilişkin basın açıklaması şöyle;

Nevşehir İlimiz Avanos ilçesine bağlı Zelve Ören Yeri mevkiinden bu sabah 07:25’te havalanan özel bir şirkete ait TC-BBR tescil numaralı sıcak hava balonu, ilimiz merkeze bağlı Kavak beldesi Killik bölgesinde saat 08:50’de beklenmedik rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmıştır. Kazanın ardından tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiştir.

İniş esnasında balonda bulunan toplam 28 yolcu ve 2 mürettebattan İspanyol uyruklu 2 yolcu hayatını kaybederken, İspanyol uyruklu 3 yolcu ise yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki çeşitli hastanelerde devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

İlk belirlemelere göre olayın beklenmedik rüzgar artışından kaynaklandığı değerlendirilmektedir.

Kaza ile ilgili olarak Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Öte yandan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca bugün ilimizde meydana gelen balon kazası ile ilgili derhal soruşturma başlatılmış olup, meydana gelen olayla ilgili olarak derhal bir Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş, görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı titizlikle soruşturmayı yürütmektedir.