Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Satranç İl Birinciliği yarışması, 06 – 07 Mart 2013 tarihlerinde Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda yapıldı. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören yarışma küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde kız – erkek karma olarak düzenlendi. Kategorilerinde birinci olan öğrenciler 01-05 Nisanda Ürgüp’te yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edeceklerdir.

Gençler kategorisinde Ürgüp ticaret Lisesinden Kubilay AFŞAN il birincisi oldu. Özkonak Anadolu Öğretmen Lisesinden Fatih ÖZGAN ikinci olurken, Altın Yıldız Kolejinden Abdülbaki İLTAŞ üçüncü sırada yer aldı. Yıldızlar kategorisinde Mehmet Dinler Orta Okulundan C. Bayram DOĞRU il birincisi olurken Altın Yıldız Kolejinden Ahmet CİHAN ikinci, 20 Temmuz İlk Okulundan Enes Han TEKİN ise üçüncü oldu. Küçüklerde Lara Kolejinden F. Yaşar GÜRLEK birinci, Altın Yıldız Kolejinden Oğuz KOLUKISA ikinci, Lara Kolejinden Derya SOLAK ise üçüncü oldu.

Dereceye giren sporcuların madalyalarını İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER, Spor Şube Müdürümüz Meral KÜÇÜK, Okul Sporları Tertip Komitesi Üyesi Ali ŞAHİN, Satranç İl Temsilcimiz Ekrem KÜREKLİ ve satranç hakemlerimiz  verdiler.

İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER, dereceye giren sporcuları tebrik edip Ürgüp’te yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında başarılar diledi.