Nevşehir il merkezinde toplu taşımada nakitle biniş kalkıyor.

Nevşehir Belediyesi, toplu taşımaya standart getirecek bir yeni uygulamayı daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi tarafından özel tasarımı ile toplu taşımada nakit kullanımının önüne geçerek büyük kolaylıklar sağlayan elektronik ücretlendirme sistemi olan ‘NEVKART’ uygulaması, toplu taşımada tek seçenek olarak uygulamaya konuluyor. 

Nevşehir'deki özel halk otobüslerinin tamamında kartlı sisteme geçilecek.

Nevşehir'de şehir içi taşımacılığı yapan Özel halk otobüslerinde kartlı sisteme geçilmesi adına Belediye Meclisinde alınan kararın ardından bugün halk otobüslerine E-Kart Akbil cihazları yerleştirilmeye başladı.

Nevşehir’deki 5 farklı hatta çalışan 74 özel halk otobüsünde elektronik ödeme sistemine geçilmesi ile birlikte bundan böyle özel halk otobüslerinde yolcular ücretlerini NEVKART ile ödeyecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir’de uzun yıllardır sözü edilen teknolojik ve çözüm odaklı bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Kartlı sistem ile birlikte Nevşehir’e uluslar arası standartlarda temassız ulaşım sistemi ile birlikte artık özel halk otobüslerinde nakit ödeme işleminin yapılmayacağını, bunun yerine ulaşım kartları ve tüm bankaların kredi kartı ile ücret ödeme işlemi yapılması vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar getireceğini kaydeden Savran, sistem ile ilgili önümüzdeki günlerde detaylı duyuruların yapılacağını aktardı.

Öte yandan Özel Halk Otobüsleri İçin Nevkart Satış Ve Dolum Merkezlerininde önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında özel halk otobüslerine kamera ve takip sistemleride kuruluyor. Hem yolu hem de sürücü ile otobüsün içini gösteren kameralar sürekli kayıt yapabilme özelliğine sahip olacak. 

Özel Halk Otobüsü Hareket ve Güzergah Listesi

1 Nolu (Hastane)

Özel Halk Otobüsü

2 Nolu (Kocaçay)

Özel Halk Otobüsü

3 Nolu (Nevkur)

Özel Halk Otobüsü

4 Nolu

Özel Halk Otobüsü

5 Nolu

Özel Halk Otobüsü