Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, 24 Nisan 2022 Tarihinden İtibaren Emekliye Ayrılıyor.

Nevşehir'de en uzun süre görev yapan Emniyet müdürü unvanını aldı.

İlimizde yaklaşık 6 yıl görev yapan Emniyet Müdürü Artunay görev süresi olarak Nevşehir'de de bir rekora imza attı.

26 Ekim 2016'da Amasya'dan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne Atanan Mehmet Artunay, Nevşehir halkımızın can ve mal güvenliğinin temin ve tesis edilmesi ile ilimizde ve ilçelerde asayiş ve huzurun devamlılığının sağlanması için yaptığı başarılı çalışmalarıyla Nevşehir tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Nevşehir'de Bürokratlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve özellikle Nevşehir halkı ile kurduğu sağlam iletişimle dikkat çeken Artunay, İl genelinde yürüttüğü takdire şayan çalışmaları yanında özellikle uyuşturucu ile mücadelede gösterdiği gayret ve çalışmalarıylada büyük başarıya imza attı.

Nevşehir halkımızın can ve mal güvenliğinin temin ve tesis edilmesi ile ilimizde ve ilçelerde asayiş ve huzurun devamlılığının sağlanması için gösterdiği gayret ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, emeklilik yaşamı için de başarılar diliyoruz.

Sanat severliği ile biliniyor...

Birçok telli enstrümanı rahatlıkla çalabilen Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, sanatçı kişiliği ve türkü tutkusuyla da dikkat çekiyor. Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyeliği de bulunan Artunay iyi bir sarı-kırmızı taraftarı. 24 Nisan 2022 tarihinde emekliye ayrılması beklenen Artunay'ın emeklilik sonrası yaşamını ailesinin büyük bir kısmının da yer aldığı İstanbul'da sürdürmesi bekleniyor.

Nevşehir halkı Artunay'ı çok sevdi!

Göreve başladığı günden itibaren "Güvenli ve huzurlu bir kent Nevşehir" için büyük mesai harcayan Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ı 7'den 77'ye her kesimden Nevşehirli çok sevdi.  

Nevşehir genelindeki hemen her programa katılmaya özen gösteren Artunay, babacan tavır ve cana yakınlığı ile herkesimi kendisine hayran bıraktı.

İnsanlarla kurmuş olduğu bu sıcak samimi yakınlığı yanında, Nevşehir'de yapmış olduğu başarılı çalışmalarlada vatandaşların sevgilisi olan, İl Müdürü Artunay'ın gelişiyle özellikle uyuşturucu madde konusunda yapılan başarılı operasyonlar herkes tarafından büyük takdir topladı.

Yapılan bu başarılı operasyonlara Nevşehir gençliği de destek vererek kendisine teşekkür etti. Her şehrimizde böyle Müdürler olması gerekir düşüncesindeki Nevşehirli vatandaşlarımızın ortak düşüncesi: "Biz İl Emniyet Müdürümüzü çok seviyoruz ve emekliye ayrılıyor olmasına da bir o kadar üzülüyoruz.  Kendisini daha uzun süre şehrimizde görev yapmasını arzu ederdik. Allah yolunu açık etsin, hakkını helal etsin... " şeklinde. 

FİB Haber Merkezi olarak, gerek il genelinde uyuşturucuyla mücadelede ki başarılı çalışmaları gerekse tüm Türkiye'ye örnek rol model olan projeleri ve uygulamaları ile şimdiden unutulmazlar arasında yer alan Nevşehir'in sevilen Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'a hizmetleri için teşekkür ediyor, kendisine ve ailesine sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu bir emeklilik yaşamı diliyoruz. 

Mehmet Artunay Kimdir?

Mehmet Artunay 1962 yılında Sivas’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zara’da tamamladıktan sonra, 1980 Yılında Polis Koleji, 1984 yılında Polis Akademisinden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yeni Türk Cumhuriyetleri Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır.

Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2007 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etmiştir. 2007-2014 yılları arasında Polis Başmüfettişi, 16 Mayıs 2014-28 Ekim 2016 tarihi arasında Amasya İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştır. 26/10/2016 tarih ve 29869 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İçişleri Bakanlığının 2016/759 sayılı kararnamesi ile Nevşehir İl Emniyet Müdürü olarak ataması yapılmış, 28/10/2016 tarihi itibari ile görevine başlamıştır. Türkiye-Özbekistan ilişkileri konulu Yüksek Lisans Tezi ile Osmanlı Arşiv Belgelerinde Zara-1 ve Zara-2 isimli Ali LAFÇI ile birlikte yazdığı 2 kitabı bulunmaktadır. Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyeliği ve Cadde Bostan Balık Adamlar Kulübü Onur Üyesidir.
Mehmet ARTUNAY evli, 3 çocuk babası ve 2 torun sahibidir.