Oda hizmet binasında düzenlenen toplantıda Nevşehir’de yaşandığı iddia edilen haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Mehmet Ergin; “Öncelikle tüm Nevşehirli hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, bu kutlu gecenin, yaşadığımız büyük afetin yaralarını hızla sarmamıza, ülkemizde ve özellikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın acılarının azalmasına vesile olmasını dilerim.” ifadelerinde bulundu.

Başkan Ergin açıklamasında; "6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle tüm ülke olarak yüreğimiz acıyor. Ben depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum.

Hem yerel hem ulusal basında bizim emlakçılarımız ve turizmcilerimiz hakkında çıkan üzücü haberler üzerine bu toplantıyı düzeleme gereği duyduk.

Nevşehir'deki turizmci otel esnaflarımızla ilgili gerekse emlakçılarımıza yönelik ev fiyatlarının artışı hususu basında ve sosyal medyada gündem oluşturdu.

Otelci esnaflarımızın depremzedelerden ücret aldıkları, otelde yatırmadıkları, Emlakçıların ev kiralarında fahiş fiyatları sebebiyle depremzedelerin mağdur durumda bırakıldıklarına dair çıkan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Gerek emlakçı esnaflarımız olsun gerekse otelcilerimiz olsun bilakis depremin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlarımızın hep yanında olduk, olmayada devam ediyoruz. Yapılan ve yapılmakta olan desteklerin ardından çıkan bu tarz haberler bizleri derinden üzmüştür. Gün birlik beraberlik günüdür. Nevşehirli tüm esnaflarımızla depremzede vatandaşalrımız için canla başla tek yürek olarak destek olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.