Nevşehirli emekli öğretmen araştırmacı yazar Mustafa Dinleyen tarafından kaleme alınan ‘Nevşehir Evleri ve Mimari Özellikleri’ isimli kitabı Nevşehir Belediyesi’nin katkılarıyla okuyucuyla buluştu.

Nevşehir'in yetiştirdiği önemli eğitmenlerimizden araştırmacı yazar Mustafa Dinleyen, değerli eşi Türkiye Yardım Sevenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mualla Dinleyen ile birlikte Nevşehir'in en çok takip edilen gazetesi www.fibhaber.com  gazetemizi ziyaret ederek yeni çıkan kitabı ‘Nevşehir Evleri ve Mimari Özellikleri'ni, gazetemizin Genel Yayın yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordinatör İbrahim Uysal'a takdim etti.

Araştırmacı yazar Mustafa Dinleyen, "Nevşehir'de Halk İnançları ve Sularımız Ve Nevşehir Çeşmeleri isimli kitabımızın ardından şehrimize ‘Nevşehir Evleri ve Mimari Özellikleri’ isimli kitabı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu eserin yayınlanmasında emeği geçen Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Savran'a sonsuz teşekkürlerimi ifade ediyorum" dedi.

“NEVŞEHİR, KADİM BİR GEÇMİŞE SAHİP”

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir’ın kadim bir geçmişe sahip olduğunu ve bir çok alime ev sahipliği yaptığını kaydederek, “Bu kitapla birlikte ‘Nevşehir Evleri ve Mimari Özellikleri’nin kaleme alındığı kitapta geçmiş dönem Nevşehir evlerinin özelliklerini ve mimari yapılarını yakından tanımış olacağız. Nevşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin kadim değerlerimizi anması ve anımsaması için yeni kitabımızı kültürel yayınlarımızın arasına aldık. Medeniyetimizi büyük fedakârlıklarla bugüne taşıyan herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Mustafa Dinleyen Kimdir?

Nevşehir 1952 doğumludur. İlkokul dördüncü sınıfa kadar Ankara ve İzmir'de okudu. Ortaokulu Nevşehir'de, liseyi Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulunda bitirdi. Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Nevşehir'de Tatlarin kasabasında, Nevşehir merkez Mihriban Emin Günel İlöğretim Okulunda Müdür olarak görev yaptı. Halen kültür hayatımızla ilgili araştırmalar yapmaktadır. Nevşehir Belediyesi tarafından çıkarılmakta olan Nevşehir, Kültür ve Tarih dergisinde makaleler yazmaktadır. Türk Kültürünün 2000 Yıllık Yolculuğu, Nevşehir Çeşmeleri, Nevşehir'de Halk İnançları adında kitaplar hazırlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır ve halen Nevşehir'de yaşamaktadır.