Nevşehir Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Yaşar Esen yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Nevşehir’de şehir içi toplu taşıma ücretlerine bildiğiniz gibi bugünden geçerli olmak üzere zam yapıldı. Yeni tarifeye göre daha önce 6 TL olan tam bilet 1.5 TL fark ile 7.5 TL’ye, öğrenci ise 5 TL’den 5.5 TL’ye yükseldi. 

Ulaşım ücreti olarak ülke genelinde ortalardayız. Hatta bazı illere göre de düşük ücretlerde hizmet veriyoruz. Bu durumun böyle olmasının en büyük sebebi ise esnaflarımızın fedakarlıkta bulunarak zam yapmamak için direnmesi. Ancak esnaflarımız gerçekten zor durumda. Ekonomik şartlar ortada.

Vatandaşlarımızın da bu konuda bizlere hak vereceğini düşünüyoruz. Bizler oda olarak kendi aramızda zam talebimizi daha önce tam 8.5 TL, öğrenci için ise 6 TL belirlemiştik. Bu fikrimizi paylaştığımız Fiyat Belirleme Komisyonu’nda Nevşehir Belediye Başkanımız zam oranına itiraz ederek bizlerden biraz daha fedakarlık istedi. Bu konuda belediyemizin herhangi bir onayına gerek duymamıza rağmen başkanımızın hassasiyetini göz önüne alarak bu zam kararını yeniden gözden geçirdik.

Daha sonra ise tam bilet 7.5 TL, öğrenci ise 5.5 TL olarak zamlı tarifeyi açıkladık. Bizlerin masraflarının sadece akaryakıt olmadığının bilinerek bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.