Joe Biden'ın küstah açıklamalarına tepki yağdı... Trump'ın rakibi Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın Türkiye ve Başkan Erdoğan hakkındaki küstah açıklamalarına bir çok kesimden tepki yağıyor.

Biden'in Türkiye'nin başına dış güçlerin yardımıyla Batı'nın emellerine göre hareket edecek kukla yönetimler koyma hedefini açıkça ifade eden skandal sözlerine muhalefetin sessiz kalması ise yerli ve milli vicdanı olan vatandaşları adeta isyan ettirdi.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu ABD Başkan Adayı Joe Biden’in bu skandal sözleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mutlu açıklamalarında şunları söyledi;

“ABD'nin bir başkan adayının diplomaside de yeri olmayan bu yakışıksız ifadelerinin mevcut yönetimce de kabul edilemez görüldüğüne inanıyoruz. Türkiye, siyasi oyunlara malzeme yapılacak bir ülke asla değildir.

ABD siyasi kurumları ile Amerikan kamuoyunun günlük siyasi kazanımlar için yapıldığı ayan beyan ortada olan bu sorumsuz açıklamalara prim vermeyerek gereken tepkiyi göstermesi demokrasinin bir gereğidir.

Hiç kimse milli irademize ve demokrasimize saldıramaz, halkın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayamaz. Bunun böyle bilinmesini

Türkiye, demokratik siyasi atmosferin bu tip sorumsuz beyanatlarla bozulmasına müsaade etmeyecek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde mücadelesine devam edecektir.”