Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanı Özdemir Cingi emekliye ayrıldı. Nevşehir'de taraflı tarafsız her kesimce sevilen isim olan Özdemir Cingi, emekli olmasının ardından geçen süreyi "Daha dün gibi" başlığıyla kaleme aldı.

"Daha dün gibi"...

1986 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesinde başlamış olduğum Yükseköğretim Kurumlarındaki bu güne kadar yapmış olduğum görevlerime: Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Memur, Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda Memur. Nevşehir Meslek Yüksekokulunda Yüksekokul Sekreteri, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İdare ve Mali İşler Daire Başkanlığında Daire Başkanı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında Daire Başkanı, Genel Sekreter Yardımcısı Vekili, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığında Daire Başkanı, Kozaklı Meslek Yüksekokulunda Yüksekokul Sekreteri Vekili. Personel Daire Başkanlığında Şube Müdürü, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulunda Yüksekokul Sekreteri, Spor Bilimleri Fakültesinde Fakülte Sekreteri ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında Daire Başkanı olarak, 16 Mart 2023 tarihi itibariyle nokta koyarak emekliye ayrılmış bulunmaktayım.

Üniversitemizin büyümesi ve kalkınması için hiçbir zaman mesai merhumu gözetmeksizin onur ve gururla bugün itibariyle 37 yıl, 7 ay, 8 gün çalıştığım süreç içerisinde yardımlarını, bilgilerini, emeklerini, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Amirlerime, Hocalarıma, Memurlarıma, tüm çalışma arkadaşlarım ve şehirdeki dostlarıma teşekkür ediyor, şükranlarımı saygılarımı ve sonsuz hürmetlerimi sunuyorum.

Evet, yazımın başında da "Daha Dün Gibi" dedim. Aynen öyle, sanki 37 yıl değil de 37 gün gibi... Çünkü işini aşkla seven bir insan olarak, Üniversitemiz için. Devletim için, Milletim için, Şehrim için aşkla şevkle ve hiç bir zaman yılmadan, yorulmadan, bıkmadan çalıştım. Şükürler olsun yıllar "su gibi aktı, daha dün gibi geldi geçti".

1988 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesinden, Üniversitemize tayin olarak geldiğimde Nevşehir'de Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak tek bir Yüksekokul vardı. Bu okul Lale Sanayi Sitesinde iki katlı hizmet binası içerisinde, toplam 10 akademik ve idari personeli ile birlikte 200 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti vermekteydi.

Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 1991 yılında çoğunun ilk defa göreceği, asla tahmin bile

edemeyeceği, fotoğrafta yer alan yeni kampüs alanındaki ilk binasına taşındı. Anmadan geçemeyeceğim, bugünkü kampüsün burada kurulmasında

büyük bir katkısı olan ve arsası (bag) rahmetli İsmail BAYYURT tarafından bağışlanarak Şehrimize ve Üniversitemize kazandırılmıştır. Allah'ın

gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

"Onurluyum, gururluyum ve sevinçliyim"...

Çünkü: alnımın akı ile başlamış olduğum, 10 personel ve 200 öğrenciden oluşan Erciyes Üniversitesine bağlı bir Yüksekokul koskoca bir Üniversite

doğurmuş, kampüsünde ve ilçelerinde onlarca okul binasma öncülük etmiş, binlerce akademik-idari personeli ve yirmi bin öğrencisi ile hizmet

vermeye devam etmiş ve etmektedir. Bende alnımın akı ile Şehrimize kazandırılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki görevimden "onurla, gururla ve sevinçle" emekliye ayrılmaktayım. Çünkü gözümün önünde doğan ve büyüyen dördüncü evladım gibi gördüğüm Üniversiteme veda ediyorum. Değer veren ve değer gören

"Hüzünlüyüm..!"

hocalarından ve mesai arkadaşlarımdan ayrılıyorum. Çok ama çok buruk ve hüzünlü bir şekilde kıymetli öğrencilerimden uzaklaşıyorum.

Başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Semih AKTEKİN olmak üzere, bütün Hocalarıma, İdari Personel Arkadaşlarına ve yüreklerine dokunmadan geçemeyeceğim cefakar ve fedakar 4/d'li canlarım, kardeşlerim, gönül dostlarım hakkınızı helal edin. Allah'ım bu mutluluğu, tatlı hüznü ve emekliliği sizlere de nasip etsin inşallah.

"Sağlıcakla kalın. Her şey gönlünüzce olsun. Allah'a emanetsiniz"...

16 Mart 2023

Özdemir CİNGİ (Meçhuli)

Kampüsde ilk inşaa edilen Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu binası...

Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun ilk açıldığı ve yıllarca hizmet verdiği bina... (Nevşehir Lale Sanayi Hizmet Binası)

Özdemir Cingi Kimdir?

1964 yılında Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde doğan ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde eğitimini tamamlayan Özdemir Cingi, 1986-1988 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunda memur olarak göreve başladı.

1988-2002 Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda memurluk görevi, 2002-2008 Erciyes Üniversitesi Nevşehir Meslek Yüksekokulu/ Yüksekokul Sekreterliği görevini yürüten Özdemir Cingi, 2008-2021 yıllarında ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin farklı birimlerinde daire başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2021 yılından itibaren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin Spor Bilimleri Fakültesi’nde Fakülte Sekreteri olarak görev yaparken Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı görevine atanan Özdemir Cingi, evli ve üç çocuk babasıdır.