MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 12 yıl önce satın alıp geçtiğimiz yıl hibe ettiği 6 dönümlük araziye yapılacak olan Alevi Kültürü ve Cemevi Külliyesi'nin temeli Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen törenle atıldı.

Törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu’nun Genel Başkanı Mehmet Şahin, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç temel atma töreninde yaptığı konuşmasında; "Horasan’dan Anadolu’ya islâm inancını, kadim medeniyetimizi ve Türk irfanını taşıyan Erenlerin manevi huzurunda Horosan Erenleri Dernek Federasyonu adına MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin Alevi Canlarımıza hediye ettiği Hacıbektaş ilçemizdeki arsa üzerine inşa edilecek Türkiye’nin en büyük Alevi Kültürü ve Cemevi Külliyesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdik. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Tez zamanda açılışını yapmayı nasip etsin. " dedi.

Konuşmanın ardından okunan dualar ve kesilen kurbanlar eşliğinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyeleri, temele ilk harcı döken butona bastı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, Siyaset üstü bir konu olduğu ve böylesine önemli bir konunun siyasete alet edilmemesi gerektiği düşüncesiyle temel atma proğramına katılmadığı ifade edildi.