Hz. Ömer Camii'nde Güz Kursu talebeleri mezuniyet belgelerini aldılar. Çocukların gayretlerini takdir eden İl Müftüsü Kazım GÜZEL, her bir çocuğu hediyelerle ödüllendirdi.

Hz. Ömer Camii imam-hatibi Mustafa Öz çalışmalarını şöyle açıkladı:

Camiinin çiçekleri çocuklardır, cemaattir. Yaz kursunda Kur'an okumaya geçen talebelerden ilkokul seviyesindekileri kursumuza kaydediyoruz. Onlarla, piknik, sinema, uçurtma, kültür gezileri vs tüm etkinlikler düzenliyoruz. Namazlık sûreleri, duaları, gamet etmeyi, günlük bir Müslümanın ibadetlerinde gereken ne varsa manasıyla bereber düzgün şekilde okuyabilmelerinin gayretini gösteriyoruz. 

Herşeyden önce değerler eğitimi alanında da güzel altyapı hazırlıklarıyla dersleri  işledik. Diğer taraftan günlük birer sayfa yüzünden Kur'an okumaları yaparak yüzüne okumalarımızı geliştirdik ki ilerde hafızlık yapmak isteyenlere bir altyapı olsun. Çalışmalarımızın sonunda arasında veya başında hep Gazze'deki ve dünyadaki masum, mazlum kardeşlerimize ve insanlığa dua ettik.

Kursumuza devam eden talebelerimize daha ileri tecvid ve ezber çalışmaları yapacağız. Derslerimiz hafta içi hergün ikindi sonu yarım saat şeklinde olmaktadır.

Çocuklarımız geleceğimizdir. Onları yetiştirme sorumluluğu önce anne babalar olmak üzere hepimizindir. Camiilerimiz bulunduğu muhitin ilim-irfan merkezleridir. Bu binalar bizi ibadette bir araya getirdiği gibi ilim öğrenmek için de bir araya getirmeldir.

Editör: Fikret Capacı