Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü, medyada “Nevşehir'de ruhsatsız muayenehane için soruşturma” başlığı ile yer alan habere ilişkin basın açıklaması yaptı.

 Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan TARTAR tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "

01.03.2024 tarihinde E.Ö. (39 yaş) isimli hasta Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine saat 11:30’da bilinç bulanıklığı ve nöbet ön tanısı ile getirilmiştir. Yapılan tetkikler ve istenilen konsültasyonlar sonucu hasta entübe edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştır. Yoğun bakım ünitesinde yapılan ek tetkikler ve değerlendirmeler neticesinde hastaya beyin ödemi tanısı konulmuş olup 02.03.2024 tarihinde saat 17:20’de ileri tetkik ve tedavi için Kayseri iline sevki sağlanmıştır.

Müdürlüğümüzce bahsi geçen konu ile ilgili olarak gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmış ve elim olayın meydana geldiği, daha önce tarafımıza ruhsat başvurusu bulunmayan kaçak işletme dün itibari ile mühürlenmiştir.

Ayrıca Adli mercilere de gerekli suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bundan sonraki süreçte de konunun yakinen takipçisi olunacaktır.

Dün akşam saatlerinde üzüntüyle öğrendiğimiz yaşamını yitiren Merhumeye Allah’tan rahmet diler, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

                                                                                             Op. Dr. Hasan TARTAR

                                                                                                    İl Sağlık Müdürü