Nevşehir'in sevilen yatırımcılarından İş İnsanı Musa Ertaş, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde İYİ Parti Nevşehir milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı.

Listeye ilk sırada girmesi beklenen İş insanı Musa Ertaş, 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimlerinde İYİ Parti milletvekili aday adaylığı için başvurusunu genel merkez binasında gerçekleştirdi.

"Hayırlı olsun Nevşehir"

İYİ Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Musa Ertaş, İYİ Parti Genel Merkezi’nde yaptığı aday adaylığı başvurusu sonrası yaptığı açıklamasında, “Canımdan aziz bildiğim ülkem için gelecek seçimler, herkesin elini taşın altına koyması gereken, önemli bir süreç, hayati bir dönemeç olacak. Doğup büyüdüğüm ekmeğini yediğim şehrimize daha iyi hizmet edebilmek için Nevşehir’in Türkiye Büyük Millet Meclisinde güçlü sesi olmak için göreve hazırım. Ülkemize, milletimize, ilimize hizmet etmek amacıyla 14 Mayıs 2023’te yapılacak 28’inci dönem milletvekilliği seçimleri için aday adaylık başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Hayırlı olsun Nevşehir” dedi.

Musa Ertaş Kimdir?

03 Mart 1958 tarihinde Nevşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nevşehirde tamamlamıştır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.1979 yılında ticarete mobilyacılık ile başlamış, 1982 oto alım-satım, 1986 da ise Göre kasabasında 1.ci Akaryakıt istasyonunu açmıştır. Akaryakıt istasyonu Petrol ofis bayiliğini alarak girdiği ticari büyümeye paralel olarak aynı yıl, Metaş Madencilik İşletmesini açarak (1986) pomza taşı madenciliği sektörüne adımını atmıştır.

1983 yılında ticari faaliyetine Nakliye filosu kurarak müşterilerine hizmeti daha hızlı hale getirmiştir. 1999 yılında 2. Akaryakıt istasyonunu faaliyete geçirmiştir. 2002 yılında ISIBİMS’i satın alarak hafif yapı bloğu üretimi işine girmiş, firma ismini Blokbims A.Ş olarak değiştirerek bu günlerin temelini atmıştır.

2015 yılında Kapadokya Hill Hotel & Spa ve Figür Doğaltaş firmaları faaliyete geçmiştir. 2016 yılında 3. Akaryakıt İstasyonu Aytemiz Petrol BlokBims fabrika içerisine Almanya Masa firmasından son teknoloji yeni bir BimsBlok fabrikası kurulmuştur, böylece Avrupa’nın en büyük bimsblok fabrikası olmuştur. 2016 yılında ponza yatırımlarına devam ederek Ekomin Madencilik ve Pumice Madenciliğin firmalarını bünyesine katarak Türkiye’nin en büyük Bims ve Ponza hammadde üreticisi olmuştur.

Allmineral GmbH firması ile uzun bir görüşme maratonundan sonra dünyanın en büyük ve en ileri teknolojisine sahip Alman Allmineral markalı Pomza Yıkama ve Eleme tesisinin makinalarını ithal ederek kurmuş ve 2008 Eylül ayında hizmete sokmuştur. Bu gün 1.000.000 m2 açık alan ve 30.000 m2 kapalı alanı ile dünyanın en büyük ve en kaliteli Bimsblok ürütemini yapan firması konumuna gelmiştir.

Yine 2007 yılında yurtdışı pazarlara açılmak için Dış Ticaret Departmanı kurularak hem Bimsblok ürünleri, hem de pomza taşı dünya pazarlarında aranan ve kalitesi ile büyük rağbet gören konuma gelmiştir. Yurtdışında Amerika, Norveç, Fransa, Suudi Arabistan ve Güney Kore de ülke distribütörleri bulunmakta ve toplamda 47 ülkeye mallarını ihraç etmektedir. 2013 yılında ortaklı gayrimenkul işine girerek Nevşehir Merkez de 52 dairelik konut yaptırmış ve satılmıştır. 2014 yılında turizm sektörüne atılarak Nevşehir’in Göre Kasabasında Kapadokya Hill Butik Oteli açarak 2015 yılında faaliyete geçmiştir.

1980 Yılı öncesi ülkü ocakları başkanlığı, 1999’da MHP il genel meclis üyeliği ve 5 yıl meclis başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. MHP’nin yönetim kadrolarında il yönetiminde görev yapan partiden hiç uzak bulunmayan bir iş adamı olarak açık görüş ve duruşu ile tanınan biri olarak görevini sürdürmüştür.

Sektöründe daima ilklerin başında olan Musa Ertaş, Sivil Toplum Kuruluşlar (STK), meslek odalarında ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştır.

Kayıtlı Olduğu STK’lar ve görevleri;

1. TOBB (Türkiye Odalar Borsalar Birliği,Toprak Sanayi Ürünleri) Meclisi Başkan Yardımcısı

2. PÜİS (Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası) – Genel Başkan Yardımcısı

3. NTSO (Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası) – Meclis Üyesi

4. BİMSADER (Bims Sanayileri Derneği) Kurucu üye ve başkanlığını yapmıştır.(2006-2008)

Aldığı Ödüller ve Plaket;

2010 – 5.Uluslar Arası Kapadokya Şiir Şöleni Destek ve Katılım Plaketi

2005 – 2.Pomza Sempozyumu Sergisi Üstün Çalışma Plaketi

2011 – Gazeteciler Derneği Yılın İşadamı Plaketi

2009 – 4. Uluslar Arası Kapadokya Şiir Şöleni Destek ve Katılım Plaketi

2011 – Göre İ.Ö.O. Destek ve Katılım Plaketi

2013 – 9.Kültür Turizm Şenlikleri ve Kaymak Festivali Destek ve Katılım Plaketi

2010 – Petrol Ofisi Uzun Hizmet Ödülü

2014 – Diyanet İşleri Ramazan Ayı İftar Sofrası Destek ve Katılım Plaketi

2008 – 3. Uluslar Arası Kapadokya Şiir Şöleni Destek ve Katılım Plaketi

2014 – Kapadokya Yılın Enleri İnavosyon Ödülü

2009 – Kapadokya Yılın Enleri Yılın Sanayici İşadamı Plaketi

2012- Nevşehir Teknik ve End. Mes. Lisesi Destek ve Katılım Plaketi

2010 – Gazeteciler Cemiyeti En iyi Yatırımcı İşadamı Plaketi

1999 – Nevşehir Valiliği, İl genel Meclis Başkan vekilliği hizmet Plaketi

2001 – Gazeteciler Cemiyeti, Nevşehir’e Katkı ve Başarı Plaketi

2010 – Kapadokya Yılın Enleri Basın Onur Ödülü

2011 – Kültür Turizm Şenlikleri ve Kaymak Festivali Destek ve Katılım Plaketi

2012- Kapadokya Yılın Enleri, Yılın Yatırımcısı Plaketi

2008 – Kapadokya Yılın Enleri, Yılın İşadamı Ödülü

2009 – Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Destek ve Katılım Plaketi

2008 – Süleyman Demirel Üniversitesi, Ponza Araştırma ve Uygulama Merkezi Destek ve Katılım Plaketi

2011- Çardak İ.Ö.O Destek ve Katılım Plaketi

2013 – Gazeteciler Cemiyeti, En iyi Yatırımcı İşadamı Ödülü

Aldığı Teşekkür ve Takdir Belgeler;

TSE Ürün belgelendirme Merkezi Katılım Teşekkür Belgesi

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) İlin En Büyük Sanayi Kuruluşu olmasından dolayı Teşekkür belgesi

Kozaklı Kaymakamlığı Kuran kursuna yapılan yardım ve destek teşşekür belgesi

Nevşehir Belediyesi 2012 Yılı İftar Yemeği Destek ve Katılım Teşekkür Belgesi

İşkur İstihdama Katılım Sağlamaya Destek Teşekkür Belgesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Ponza Araştırma ve uygulama merkezi Katılım VE Destek den dolayı teşekkür belgesi

Kızılay Kan Bağışı Yardım ve Destek Teşekkür Belgesi

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü , Yardım ve Destek Teşekkür Belgesi

Başlattığı Sosyal Sorumluluk Projeleri;

1. Yeşil Nevşehir, 2011 yılında gerçekleştirdiği “Yeşil Nevşehir” kampanyası kapsamında Göre Kasabası ve BlokBims Fabrika çevresine yaklaşık 5.000 fidan ve damlama sistemi yapıldı.

2. Çevreye Saygı, 2013 yılında “Çevreye Saygı” adı altında BlokBims Fabrika bünyesine 510kw Güneş Paneli Santrali kurarak. Daha temiz ve yaşanabilir bir Dünya için kendi elektriğini kendileri üretmektedir.

3. Gönüllü Kan Bağışı, Grup firmalarında çalışan ortalama 300 personeline Gönüllü olarak kan vermeyi teşvik ettirmiş ve her yıl düzenli olarak Kızılay’a kan vermelerini sağlamaktadır.