Nevşehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, kural ihlallerinin azalması için Avanos ilçe genelinde minibüs ve halk otobüslerinde denetim gerçekleştirdi.

Bu kapsamda jandarma ekipleri toplu taşıma araçlarının denetlenmesi ve kural ihlallerinin azaltılması amacıyla yolcu gibi davranarak şehir içi ve şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs ve minibüslere bindi.

Sivil trafik ekipleri, sürücüleri sıkı denetime aldı. Kural ihlali yapan sürücülere kendilerini tanıtan sivil trafik ekipleri, resmi ekiplerin bulunduğu bölgede aracı durdurarak, sürücü ve yolcuları bilgilendirdi.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüs sürücülerine, Trafik Jandarması sivil ekiplerince 28 Nisan 2023 tarihinde trafik denetimi uygulanmış olup;

Karayolları Trafik Kanunu gereğince emniyet kemeri kullanmadığı ve taşıma sınırı üstünde yolcu aldığı tespit edilen araç sürücülerine cezai işlem uygulanarak, sürücülere emniyet kemeri ve yolcu taşıma sınırının hayati önemi hakkında bilgilendirme yapılmıştır." denildi.