Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü Saat:10.30’da gerçekleşti.
Okul Müdiresi Senem AYDOĞAN açılış konuşmasında, “Gerek bilim gerek sanat dalındaki bu çalışmalarımızın her birinin ileride atılacak büyük adımlara vesile olması, öğrencilerimizin Rahman’ın ilminin her şeyi kuşattığı bilinci içerisinde mazinin ihyasıyla atiyi inşa edecek başarılar elde etmeleri” amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarından dolayı Proje Koordinatörü Barış ŞAHİN’e, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek bilim fuarının hem kendi okullarında hem de tüm okullarda geleneksel hale gelmesini temennisinde bulundu.
Okul Müdiresi Senem AYDOĞAN’ın konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelesi kesilerek, Fizik Öğretmeni Barış ŞAHİN koordinatörlüğünde,22 öğretmen nezaretinde,  86 öğrencinin hazırladığı 43 proje görücüye çıktı. Projeler fuara katılan protokol tarafından tek tek ziyaret edilerek bilgiler alındı. Öğrenciler ortaya çıkardıkları projeleri davetlilerle tanıtmak için adeta birbirleri ile yarıştı.
Ayrıca hafta sonları Ayşe KAHVECİ tarafından verilen “ebru kursu”nda öğrencilerin çalışmalarından oluşan bir sergi salonu hazırlandı. Öğrencilerin ebru sanatı çalışmalarından örnekler davetlilerin büyük beğenisini topladı. Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, öğrencileribu örnek çalışmalarından dolayı tebrik ederek bir ebru tablosu satın aldı.
Bilim Fuarı ve ebru sergisinin ardından, okul bahçesinde kurulan kermes çadırında, öğrenci ve öğretmenlerinemekleriyle hazırlanan ikramlar misafirlere sunuldu.
Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı”, “Kermes” ve “Ebru Sergisi”ne; Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, Cevher Dudayev Mahalle Muhtarı Abdurrahman KETEN, Ticaret Odası Genel Sekreteri Uğur AYDOĞAN, Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK ve İl Müftü yardımcısı Nazım HAKSEVER, Gülşehir İlçe Müftüsü Nuh Arslan, Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammed ÇINAR ve Eşi Saliha ÇINAR, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Fazıl PARLAK ve Yaşar AYDOĞAN, Milli Eğitim ARGE Yetkilileri Sevgi YILMAZ ve Cennet ŞANLI, Eğitim Bir Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa ÖZDEMİR, Okul Aile Birliği Başkanı Dilek YILMAZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürleri, imamlar, çeşitli okullardan öğretmen ve öğrenciler ve veliler katıldı.