Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Nevşehir il Müftülüğü tarafından deprem bölgesine intikal eden 20 din görevlisi depremzedelere manevi destek oluyor.

Hayırsever insanlar tarafından Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlanan yaşam ve ihtiyaç maddelerinin dağıtımı titizlikle devam ettiriliyor. 

Enkaz altında kalarak vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretleri gerçekleştirilen Nevşehir Din görevlileri Kur’an-ı Kerim okunuyor, dualar ediliyor, sabır ve metanet dileklerinde bulunuluyor.

Depremin etkilerinden kurtulmaları için miniklere 4-6 yaş Kur’an kursu öğreticileri tarafından manevi rehberlik desteği sağlanıyor, oyunlarla eğlencelerle moralleri yüksek tutulmaya çalışılıyor.

Depremden en çok etkilenen ve büyük korku yaşayan çocuklara moral veren etkinliklere imza atan Nevşehir Din görevlilerinden Taşlıbel Çiçekli Camii İmam Hatibi ve Diyanet-Sen Nevşehir İl Başkanı Ahmet Aydemir, "Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesine manevi destek için Nevşehir il müftülüğünden 20 Din görevlisi geldik. Hayat devam ediyor, bazen sınıfta, bazen çadırda. Diyanet 4-6 yaş öğrenci sınıflarımız şu anda çadırkent'te Kahramanmaraş Beyoğlu'nda Hoca hanımlarımızla birlikte öğrencilerimiz derslerini gördü oyun oynadılar. Onların Gülümsemesi her şeye değer." dedi.

Gençlerin ve orta yaş grubu insanların depremin etkisinden kurtulabilmeleri için rehabilite çalışmaları yapılıyor, gençlere ‘Geçerken Dergisi’ çocuklara da 'Diyanet Çocuk Dergisi’ dağıtılıyor.