Türkiye'nin bir çok ilinde bu sabah saatlerinde gökyüzünde ortaya çıkan esrarengiz sıralı ışık Nevşehir semalarında da görüldü. Bugün sabah saat 08.00 sıralarında Nevşehir üzerinde gökyüzünde beliren ilginç sıralı ışık görüntüsü herkesi şaşkına çevirdi.

Nevşehir'de Mehmet Kamaşmaz isimli bir vatandaşımızda, benzer görüntülere rastladığını ifade etti. FİB Haber Merkezimize şu açıklamalarda bulundu; " Bende gördüm; saat 08.00 civarında kuzey yönünde Hacıbektaş yönündeydi. Telefona çekeyim dedim, gelene kadar gözden yavaş yavaş kayboldu. Ardında sıra birbirini takip ederek kayan yıldız gibiydi." dedi.

Nevşehir semalarında da görülen bu sıralı ışıklar için kimi yıldız kayması dedi kimi ise ufo... Ama bu ışıkların sırrı sonradan belli oldu...

Vatandaşlarımızı tedirgin eden gökyüzündeki bu sıralı ışıkların, Starlink uydularından kaynaklandığı belirtildi. Hürriyet'in haberine göre, Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in 22 Nisan’da uzaya gönderdiği Starlink uyduları Türkiye’den de görüldüğü  ve zaman zaman Türkiye semalarından geçerkende, “UFO mu” sorularını da akıllara getirdi. 

Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır.Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.