Çeşitli alanlarda yapılan bilimsel projeler ve uygulamaların yanı sıra Avrupa Birliği projelerinde de model olacak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Eurodesk Temas Noktası ile birlikte Nevşehir’de gençlere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde eğitim görme, uluslararası gençlik projelerine dâhil olma, gençlik projeleri hazırlama, gönüllü eğitim ve benzeri konularda çalışmalar yapmaları için her türlü desteği verebileceklerini söyledi.

Rektörümüz Kılıç ayrıca Eurodesk Akreditasyon Belgesi ile birlikte Avrupa Komisyonu tarafından üniversiteler için ‘Mükemmellik Belgesi’ niteliğinde olan ‘Diploma Eki Etiketi'ne de lâyık görülerek uluslarasılaşma yolunda önemli bir başarıyı sağladıklarını ve AKTS etiketini de alarak Nevşehir Üniversitesi’nin tüm dünyada tanınan bir üniversite olacağını vurguladı.

Eurodesk Türkiye Temas Noktası Akreditasyon Belgesini Nevşehir Üniversitesi AB Proje Koordinatörü ve Eurodesk Temas Noktası Serkan Başar’dan alan Rektör Kılıç, proje çalışmalarında emeği geçen tüm akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti.