ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı alması Nevşehir merkez ve tüm ilçelerinde eş zamanlı Cuma namazı çıkışında toplanan vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Cuma çıkışında toplanan Nevşehirliler ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma planına karşı gösteri düzenledi.


'Kudüs kararı, Türkiye için yok hükmündedir'

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ortadoğu'da çatışmaların yeniden yükselmesine sebep olabilecek skandal Kudüs kararına dünyanın dört bir yanından sert tepkiler geliyor. Bugün Nevşehir genelinde Cuma namazı çıkışında toplanan binlerce Nevşehirli, "ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı için protesto gösterileri düzenledi.

Nevşehir Kudüs için ayakta: Cuma namazı çıkışında Kurşunlu camiide toplanan vatandaşlar haykırdı! Bu karar bizim için hükümsüzdür ve hiçbir geçerliliği yoktur.


AÇIKGÖZ: "KARAR HÜKÜMSÜZDÜR"

“Kudüs coğrafi değil imani bir meseledir. Kudüs kırmızı çizgimizdir,” “Kudüs esirken hiçbir şehir özgür değildir,” açıklamasında bulunan TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz;" Aziz milletimiz Kudüs’ün, Filistin’in, dünya mazlumlarının yanındadır. Kahraman Türk milleti, bir ve beraber olarak zalimin karşısındadır" dedi.
"Dualarımız Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin ve tüm mazlumların selameti için. Nevşehir, tek ses; tek yürek ..."
Açıkgöz: "ABD Yönetimi’nin Kudüs’le ilgili hukuksuz açıklamasını reddediyoruz. Uluslararası hukuku ve BM Kararlarını ihlal eden bu karara tepkimizi göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Kudüs, Filistin ve dünya mazlumları yalnız değildir. ABD’nin açıklamalarını kabul etmiyoruz. Müslümanların kırmızı çizgisi Kudüs için Nevşehirli hemşehrilerimizle bir arada dünyaya bir kez daha haykırıyoruz: Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" dedi.