Nevşehir'de 19 Mayıs Bayramı Töreni,  Nevşehir Hükümet Konağı Önünde Bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Çelenk sunumunun ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 nolu çim sahada devam edildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” tüm yurt genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlama programı Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2 Nolu Çim Saha’da devam etti. Burada düzenlenen programa; Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri  Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık,  Nevşehir İl Jandarma Komutan Kurmay Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşma ve şiirlerin okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin geleneksel okçuluk, jimnastik, semah ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Kutlama programı Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’na ait eğitimli köpeklerin gösterisi ve öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ile son buldu.

Editör: Fikret Capacı