Nevşehir’de yaklaşık 50'ye yakın duyarlı gönüllü, Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünün düzenlediği Orman Yangın Gönüllüsü Eğitimi ile orman yangını gönüllüsü oldu.

Yaklaşık 3 saatlik pratik ve uygulamalı eğitim alan orman gönüllüleri, muhtemel bir orman yangınına artık 'bilinçli' bir şekilde müdahale edecek.

Orman Genel Müdürlüğünün 100 bin orman gönüllüsüne eğitim verme ve büyük yangınlarda gönüllerin katılımını sağlaması adına başlattığı projeye, Nevşehir Orman İşletme Müdürü Ersoy Torun, İşletme Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Mustafa Çıngıl ,Orman işletme şefi Özgül Yıldırım ve orman işletme personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Nevşehir’de 50'ye yakın duyarlı gönüllü katıldı.

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Nevşehir İşletme Müdürlüğü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi de 3 saatlik pratik eğitime katılan gönüllüler , yangın öncesi, yangın anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgiler aldı. Ardından arazözler, su yakıt ikmal araçları ve teçhizat hakkında eğitime tabi tutulan gönüllüler, bu araç ve gereçlerin nasıl kullanılacağı yönündeki bilgileri uygulamalı olarak aldı.

"AMACIMIZ YANGINLARIN ÇIKMASINI ÖNLEMEK, ÇIKTIĞINDA İSE HIZLI MÜDAHALE İLE SÖNDÜRMEK"

Kayseri  Orman Bölge Müdürlüğünde Yangınla Mücadele Şube Müdürü Cemal Yeşilyaprak, Orman Genel Müdürlüğünün 2021 yılında başlattığı proje sonrası gönüllülere eğitim verilmeye devam edildiğini bildirdi. 8 saatlik eğitime yaklaşık 50'ye yakın duyarlı gönüllünün katıldığını belirten Yeşilyaprak ; "Pratik eğitim veriyoruz. Yangın öncesi, yangın anı ve sonrasında yapılacak işlerle ilgili bilgiler verdik. Öğleden sonraki programımızda ise yangında kullanılan alet edevatlar, arazözler, su ikmal araçları ve ilk müdahale araçlarıyla ilgili, gönüllülerin orman yangınında kullanabileceği araç ve işler uygulamalı olarak veriyoruz.. Yangının uzun sürdüğü, afete dönüştüğü kısımlarda vatandaşların bilinçli bir şekilde destek vermesi önemli. Amacımız yangınların çıkmasını önlemek, çıktığında da henüz küçükken hızlı müdahale ile söndürmenin bilgilerini vermek."

Nevşehir Orman İşletme müdür Ersoy TORUN ;"Ciğerlerimiz yanmasın. 'Yeşili Koru, Doğayı Sev' sloganı ile Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü olarak planlı çalışmalara destek vereceğiz. Yerel ölçekli orman yangınları önleme ve yangınlar ile nasıl mücadele edilebilir, halkın üzerine düşen görevler nelerdir, bu konulara ilişkin planlamalara ve çalışmalara destek vereceğiz . Daha yeşil bir çevre için halkımız için çalışmaya devam edeceğiz" dedi

"BÜTÜN HALKIN BU EĞİTİMLERİ ALMASI GEREKİYOR"

Eğitime katılan AFAD GÖNÜLLÜLERİ , İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği Üyeleri , MEB AKUB Üyeleri ve katılım sağlayan bir çok duyarlı vatandaş  ise ekip olarak deprem bölgesinde görev yaptıktan sonra, orman yangını gönüllüsü olmak için eğitimlere katıldıklarını söyledi. Eğitimin önemine değinen gönüllüler, "Depremde de çok fazla insana ihtiyaç vardı, orman yangınlarında da büyük olunca ihtiyaç oluyor. Bütün halkın bu eğitimleri alması gerekiyor. Bilinçli olup devletimizin her zaman yanında olmalıyız" diye konuştu.