Yarından itibaren okul öncesi eğitimde tüm çocuklara devletimiz ücretsiz yemek hizmetini başlatıyor. Tüm hazırlıklar tamamlandı ve çocuklarımız sıcak yemekle buluşacak. 

Okul Öncesinde Haftada 5 Gün Ücretsiz Yemek Uygulaması 6 Şubat’ta Başlıyor.

Öğrencilere ücretsiz yemek uygulamasının önemli bir destek uygulaması olduğuna işaret eden Sayın Bakanımız Mahmut ÖZER, "Ücretsiz yemek uygulamasının usul ve esaslarının yer aldığı Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu'nu uygulanmak üzere 81 ilimize gönderdik. Bu kapsamda, resmî okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden tüm okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklarımıza haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme verilmesi uygulamasını başlatıyoruz. Bu kapsamda 6 Şubat itibariyle resmî okullara devam eden 1 milyon 450 bin öğrencimiz, bir öğün beslenme hizmetinden faydalanmaya başlayacak.” sözleriyle Millî Eğitim Bakanlığının eğitime erişimi artırmak için  politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ettiğini vurguladı.

Bu kapsamda Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet POLAT başkanlığında Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri ile toplantı yapıldı.

Düzenlenen toplantıda ilimiz Nevşehir geneli okul öncesi eğitim kurumlarımızda eğitimine devam eden İl geneli okul öncesi eğitim kurumlarımızda eğitimine devam eden 6278 çocuğumuza günlük bir öğün beslenme hizmeti verileceği ve bu hizmetten faydalanacak öğrenci sayısının kademeli olarak artırılacağı kararlaştırıldı.

Nevşehir İl merkezi; 3316
Nevşehir İl geneli; 6278