31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine iki aydan az bir süre kala AK Parti’nin Nevşehir'deki İlçe ve beldelerinde Belediye Başkan adayları konusunda sessizlik halen sürüyor. Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ın tekrar aday olarak gösterildiği AK Parti'de ilçeler ve beldeler ise henüz açıklanmadı.

Nevşehir'de tüm gözler AK Parti'de...

31 Mart Yerel seçimleri için aday belirleme çalışmalarını sürdüren siyasi partiler bir çok bölgede çalışmalarını tamamlayıp adaylarını açıkladı. Yerel seçimlere sadece 52 gün kala AK Parti'de ise bir çok ilin ilçe ve belde belediye Başkan adayları hala açıklanmadı.

 AK Parti’de daha evvel hiç olmadığı şekilde yaşanan bu sessizlik tepki oklarını Genel Merkez ve parti yönetimlerinin üzerine çekiyor.

Belirsizlik sorun yaratıyor

Nevşehir'de yerel seçimler öncesi partilerde önemli gelişmeler yaşanırken, AK Parti ilçe ve beldelerinde Belediye Başkan adaylarının açıklanmamasına  partililer tarafından tepkilere neden oluyor. 

Diğer siyasi parti adaylarının sahaya inip seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken AK Parti'de partililer geç koluyoruz endişesi yaşıyor.

“ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK”

Günlerdir aday adaylarının merakla beklediği haber henüz Genel Merkez tarafından açıklanmaması üzerine partililer; "AK Parti'de adaylar seçimden sonra mı açıklanacak?" Neden partiden bir açıklama yapılmıyor.’ şeklinde kamuoyunda tepkiler gösteriyorlar.

AK Parti'de ilçe ve beldelerde aday olacak isimlerin AK Parti Genel Merkezi tarafından resmi açıklama ile duyurulacağı ardındanda AK Parti Nevşehir İl Başkanlığınca kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Öte yandan seçim takvimi tüm hızıyla işliyor: Aday listeleri 20 Şubat'a kadar teslim edilecek. Siyasi partiler, aday listelerini en geç 20 Şubat Salı saat 17.00'ye kadar teslim etmesi gerekiyor.