Amatör Futbol Kan Kaybediyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de futbolun kalbi niteliğindeki amatör liglere katılan takımların sayısı azılıyor.

Geçtiğimiz yıllarda 18-20 takımla düzenlenen liglerin 14 takıma kadar düşmesi Nevşehir’de amatör futbolun sadece sayısal açıdan bir gerçeği durumunda. Sağlık Spor ve Nevşehir Spor’un bu yıl ki birinci amatör küme futbol müsabakalarına katılmamaları amatör futbolun kay kaybetmesine neden olmaya devam etti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından belirlenen lig fikstürüne göre 2 grupta 14 takımın mücadele edeceği 1. Amatör Lig maçları 11 Ekim 2014 tarihinde başlayacak. Lige A Grubunda Göre Spor, Suvermez Kale Spor, Kaymaklı Belediye Spor, Kapadokya Göreme Spor, Derinkuyu gücü Spor, Acıgöl Spor Ortahisar Belediye Göreme Spor takımları katılacaklar.

Lige B Grubunda Kapadokya Nevşehir Spor, Ürgüp Spor, İl Özel İdaresi Spor, Kozaklı Spor, Hisar Spor, Kapadokya Avanos Spor ve Hacıbektaş gücü Spor takımları katılıyor. 
1. Amatör Lig maçlarının ilk devresi 23 Aralık 2014 tarihinde sona erecek.  10 Ocak 2015 tarihinde başlayacak olan 1. Amatör lig maçları 22 Şubat 2014 pazar günü oynanacak olan maçlar ile tamamlanmış olacak.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından lig statüsü de yayınladı. Yayınlanan statüye göre ise her iki grupta mücadele edecek takımlardan sonuncu olan takımlar bir alt kümeye düşürülecek. 1. Amatör Lig müsabakaları sona erdiği tarihten sonra ise A ve B gruplarında ilk 4 sırayı alan 8 takım çapraz eşleşme sonunda eliminasyon usulü ile çeyrek final, yarı final ve final deplasmanlı çift maç oynayacak. 

Birinci amatör küme futbol liginde her geçen sezon biraz daha azalan takımların en büyük sorunlarının başında takımların ekonomik sorunları ve takımların sahada mücadele edebilecek sporcu bulmada karşılaştıkları sorunların önde geldiği belirtiliyor.