Nevşehir’de görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Ebubekir Sınmaz’ın atlarla kurduğu dostluk renkli görüntüler oluşturuyor.

FİB Haber merkezine açıklamada bulunan Ebubekir Hoca; "Atlara olan ilgisinin ilkokul yıllarına kadar gittiğini belirterek en başta Rahmetli Cüneyt Arkın olmak üzere yerli ve yabancı filmleri izleyerek büyüdüğünü, atlara olan ilgisinin o yıllara dayandığını ve günümüze kadar devam ettiğini söyledi.

Atlarla çok güçlü bir bağ kuran Beden Eğitimi Öğretmeni Ebubekir Sınmaz, herkesin ömründe en az bir kere bile olsa mutlaka ata binmeleri gerektiğini, onlarla  konuşmaları, onlara fısıldamaları, dokunmaları gerektiğini, bunların insanlar için ne kadar faydalı şeyler olduğunu ifade etti.

At Binenin Kılıç Kuşananın : "Nevşehirli öğretmene film ve dizi teklifleri geliyor"

Atların da bir ruhu olduğunu söyleyen Sınmaz, "İnsanların insanlardan koptuğu, herşeyin farklılaştığı günümüz dünyasında atların insanlara nasıl terapi sağladığını görmek için mutlaka bu deneyimi yaşamalısınız. Atlarla daha yakından vakit geçirmek ve Atasporumuz binicilik keyfini yaşamak için tüm hemşehrilerimizi Bölgemizde kurulan at çiftliklerine davet ediyorum. Bu güzelliği herkes yaşamalı" dedi.

Kendisi de iyi bir binici olan ve tarzıyla da Kapadokya bölgesindeki turizmcilerin, production şirketlerinin, ajansların ve sinema şirketlerinin dikkatini çeken Beden Eğitimi Öğretmeni Ebubekir Sınmaz’a Kapadokya’nın tanıtım yüzü olma ve Kapadokya’nın tanıtımı yolunda başarılar dileriz.