Nevşehir'de ilk kez düzenlenen "Örgünü Al Gel Buluşması", kadınları aynı çatı altında buluşturarak hem sosyal dayanışmanın hem de üretimin en güzel örneklerinden birine dönüştü. Çay eşliğinde yapılan sohbetlerde örgüler örülüyor, yeni teknikler öğreniliyor, el emeği ürünler aile bütçesine katkı sağlıyor ve ihtiyaç sahibi çocuklar için iyilik ilmek ilmek büyüyor.
Nevşehir'de Kadınlar İlmek İlmek Dayanışma Örüyor
Nevşehir'de kadınların bir araya gelerek hem sosyalleştiği hem de üretime katkı sunduğu anlamlı bir etkinlik hayata geçirildi. Çat yolu üzerindeki bağ evinde, Saliha Sınıksaran'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Örgünü Al Gel Buluşması", yoğun ilgi gördü.
Yaklaşık 30 kadının katıldığı etkinlikte, örgü tutkunları yanlarında getirdikleri örgülerini örerken deneyimlerini paylaştı, yeni teknikler öğrendi ve keyifli sohbetler eşliğinde güzel bir gün geçirdi.
El Emeği Ürünler Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor
Tamamen el emeğiyle hazırlanan bebek yelekleri, şallar, şapkalar ve çeşitli örgü ürünleri, kadınların üretim gücünü ekonomik değere dönüştürüyor. Katılımcılar, ördükleri ürünlerin bir kısmını satarak ev ekonomilerine katkı sağlarken, bir kısmını da kendi aileleri ve çocukları için hazırlıyor.
Ancak bu buluşmaları özel kılan yalnızca üretim değil; paylaşma ve dayanışma ruhu da ön plana çıkıyor.
İyilik İçin İlmek Atıyorlar
Kış aylarında bir araya gelen grup üyeleri, ihtiyaç sahibi öğrenciler için bere, atkı ve eldiven örüyor. Hazırlanan ürünler okullara ulaştırılarak çocukların kış aylarını daha sıcak geçirmelerine katkı sağlanıyor.
Etkinliğin ev sahibi Saliha Sınıksaran, örgü sevgisinin böyle güzel bir oluşuma dönüşmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:
"Örgü örmeyi çok seviyorum. Sosyal medyada büyük şehirlerde bu tür etkinliklerin yapıldığını gördüm. Nevşehir'de olmadığını fark edince 'Neden burada da olmasın?' diyerek yola çıktım. 'Örgünü kap gel, çayımızı birlikte içelim, sohbetimizi paylaşalım' diyerek arkadaşlarımı davet ettim. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı çok güzel bir buluşma oldu. Kışın okullarda ihtiyaç sahibi çocuklara bere, kaşkol ve eldiven örüyoruz. Başka zamanlarda çocuklarımız için örüyoruz. Geri kalan ürünleri de satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Katılan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum."
Sınıksaran ayrıca, pastalı, börekli, çaylı ve samimi sohbetlerin eşlik ettiği örgü günlerine özellikle ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.
"Çok Güzel Bir Ortam Oluştu"
Etkinliğe katılan ve alanında uluslararası ödüllere sahip fotoğraf sanatçısı Derya Yazar da örgü günlerini sosyal medya aracılığıyla öğrendiğini belirtti.
Yazar, duygularını şu sözlerle paylaştı:
"Örgü günlerini Instagram'da görünce Saliha Hanım'ın da davetiyle katıldım. Çok güzel bir ortam oluşmuş. Bugün Saliha ablamızın bağ evinde örgü örüp güzel vakit geçirdik. Otuzun üzerinde katılım oldu. Güzel ev sahipliği için Saliha Hanım'a teşekkür ediyorum."
Yeni Buluşmalar Yolda
Nevşehir'de ilk kez gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören "Örgünü Al Gel Buluşması"nın önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.
Bir yandan çaylar demleniyor, örgüler örülüyor, dostluklar pekişiyor; diğer yandan iyilik ilmek ilmek büyüyor.
Çünkü Nevşehirli kadınlar, sadece yün değil; dayanışmayı, üretimi ve umudu da örüyor.








