İsrail ve Filistin arasında yükselen savaş devam ediyor. Son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine Filistin halkına destek vermek ve İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etmek için Türkiye’nin birçok yerinde protestolar düzenleniyor. 

Bu protestolardan biride bu akşam Nevşehir’de düzenlendi.

Nevşehir'de sivil toplum kuruluşları Gazze'ye destek amacıyla konvoy düzenledi.

İşgal devleti İsrail'in saldırıları sonucu geçen haftadan beri yüzlerce sivilin yaşamını kaybettiği Gazze'ye destek amacıyla Nevşehir'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

Türk Bayrağı ile Filistin'e destek amacıyla çeşitli afişlerin açıldığı konvoy Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yanındaki alandan başladı.

Konvoy öncesi dua eden katılımcılar daha sonra cadde cadde dolaşarak konvoyla Kapadokya kültür ve Sanat Merkezi önüne kadar geldi.
Konvoy bırada sona erdi.

Gazze'de yaşanan dramı gündemden düşürmemek adına gerçekleştirilen programalara konvoy ile devame den Nevşehir, mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında olmaya devam edecek.

Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğündeki etkinliğe katılan STK üyeleri ve duyarlı vatandaşlar oluşturdukları konvoy Üniversitenin önünden başlayarak Karabacak çeşmesine kadar Nevşehir caddelerinde tur attılar.

Nevşehir İHH Başkanı Baki Öncel; Filistinlilere destek olmak ve onların yanında olduklarını göstermek için konvoy düzenlediklerini belirtti.

Dünya üç maymunu oynarken sessiz kalamazdık...

Filistinlilerin kendilerine destek olanlardan bir şekilde haberdar olduğunu dile getiren Öncel, "Biz bu niyetle bugün bu konvoyu düzenliyoruz. Allah'ın izniyle bu gayretlerin hiçbiri boşa gitmeyecek. Bizler bu kapıdan çıktıktan sonra gitmeyi umduğumuz yer cennet ve bu cennet bedelsiz değil. Bugün Gazze'deki kardeşlerimiz tüm dünyadaki Müslümanlar için kurban olmaya hazır. Onlar bu durumdayken bizim burada sessiz kalmamız asla kabul edilebilir bir şey değil." ifadesini kullandı.