Düzenbazlar sosyal medya hesapları üzerinden gün geçtikçe yeni dolandırıcılık yöntemleri üzerinde çalışıyorlar. En son Nevşehir'de yaşanan bu dolandırıcılık olayı ise "instagram üzerinden" yapılıyor. Şimdi gelin böyle bir tuzağa düşmemek için sizleri biraz bilgilendirelim.

Sakın kanmayın, inanmayın.! Ve sakın o zehirli linklere TIKLAMAYIN!

Bir dönem telif hakları ile ilgili bir sayfaya yönlendirirken şimdi ise hakkınızda bir şikayet var bir bakın derim diyerek size merak salıyorlar. Bu durumlarda fazla meraklı olmamak gerekiyor . Bu işin sonunda hesabınız onların elinde geçecek ve size yüksek ücretler ile satılmaya çalışılacak….

‘Şikayet Var’a dikkat! ‘Dolandırıcılık’ yapılıyor

Instagram'da taciz iftirası ve ekran görüntüsü ile korkutup hesapları ele geçiren dolandırıcılar iş başında. Ele geçirdikleri hesaplardan mesaj atan dolandırıcılar, "hakkınızda taciz  ile ilgili paylaşım yapılmış, isterseniz bunu kaldırabilirsiniz" diyerek girişimde bulunuyor. Sonra instagram adresinizin yazıldığı şikayet var sayfasında yayınlanmış gibi bir ekran görüntüsünü atarak isterseniz bu yazıyı ve yorumları kaldırabilirsiniz diyerek bir link gönderiliyorlar. Bu linke tıklayarak girin ve kaldırın diyerek son hamleyi yapıyorlar. Bu esnada farklı hesaplardan hakaret içerikli mesajlar göndererek inandırıcı olmaya çalışan dolandırıcılar, hesapları tek tek ele geçirmeye devam ediyor. 

Şimdi bu instagram dolanrıcılılık hilesi ile ilgili detaylara bakalım.

Şimdiki yeni oyun şu. Güvenilir bir hesap size dm den yazar ( ki o da ele geçirilmiş olabilir) Hakkınızda bazı yorumlar var yada Hakkınızda kötü paylaşımlar yapılmış bilgin varmı? isterseniz bir bakın der.

Akabinde siz sorarsınız ne şikayeti nerede. Ve tuzağa düşmüşsünüz demektir.

Size muhtemel link atacaktır buyrun buyara girin bakın…

Şimdi Nevşehir'de bugün yaşanan gerçek bir örneği sizinle paylaşacağım. Bu senaryoda bir vatandaşımıza mesaj gönderiliyor…

Diyelim bu senaryoya inandınız ve link’i tıkladınız. Olacak şey belli. Hemen göstereyim.

Karşımıza şikayetvar benzeri bir site çıkıyor ve güncel şikayetleri görmek için tıklayınız butonunu tıklamanız isteniyor.

instagram dolandırıcılığı

Şimdi ise hakkında şikayetleri görmek için geldiğin sayfayı görelim

instagram dolandırıcılığı

Eveet sizden o bilgi istendi. Şimdi eğer bu  aşamaya kadar geldiniz ve giriş yaptıysanız eğer instagram hesabınızı onlara teslim etmiş oluyorsunuz. Diğer bir değişle  instagram hesabınız çalındı... Hemde kendi elinizle verdiniz. Geçmiş olsun! Sonramı ne olacak??? İşte final...

Aman dikkat!

Sonrasında hesabınızı size para ile satmaya çalışacaklar. 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN GÖNDERİLEN HİÇBİR LİNKE TIKLANMAMALI...