Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü, Nevşehir ve İlçelerinde önümüzdeki 5 gün için ilk hava tahminlerini açıkladı. Havalar ne zaman ısınıyor, yağış devam edecek mi? İşte cevabı...

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Üzerine Çıkacak!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçen hafta boyunca bölgemizi etkileyen yağışlı havanın yurdumuzu terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı tahmin edilmektedir.

Bölgemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenmektedir.

Yükselen hava sıcaklıkları nedeniyle başta kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

(01 Haziran - 05 Haziran 2024)

Öte yandan Nevşehir il genelinde önümüzdeki beş gün içinde kademeli olarak gündüz ve gece saatlerinde sıcaklıklar artacak.

Kuvvetli sağanak yağışları geride bırakma hazırlanan Nevşehir'de hava sıcaklığı 30 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Nevşehir il genelinde hava sıcaklıkları önümüzdeki 5 gün 24 ila 30 derece civarlarında değişecek. Akşam saatlerinde ise sıcaklık 11 ila 18 derece dolaylarında...

Nevşehir ve ilçelerinde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Alınan bilgiye göre Nevşehir'de hava durumunun,

01 Haziran Cumartesi günü 24 derece ve az bulutlu

02 Haziran Pazar günü 27 derece ve az bulutlu

03 Haziran Pazartesi günü 28 derece ve parçalı bulutlu,

04 Haziran Salı günü 29 derece ve az bulutlu, 

05 Haziran Çarşamba günü 30 derece ve parçalı bulutlu, geçmesi bekleniyor.

En düşük sıcaklıkların gece 11 ila 18 derece civarlarında olacağı tahmin ediliyor.

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini

Editör: Fikret Capacı