Hikâyemi Çeviriyorum İngilizce Öğreniyorum Projesi ilimizde öğrenim gören öğrencilerin yabancı dil öğrenmelerine ve İngilizceye yönelik tutumlarının olumlu yönde değişimine katkı sağlamak amacıyla müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Projemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında merkez ilçe ortaokullarındaki İngilizce öğretmenleri ve öğrencilerimizin katılımı ile uygulanmaktadır.

Bu proje kapsamında Dünya'nın en uzun adamı Sultan KÖSEN'in katılımıyla başlamış olup periyodik olarak gerçekleştirilen etkinliklerle devam etmektedir. Bugün de Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu öğrencileri tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı Konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Valimiz Sayın İnci SEZER BECEL, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay B. Murat YAKIN, İl Millî Eğitim Müdürümüz Memet POLAT ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir VAROL katıldı.

Proje kapsamında düzenlenen etkinlik; kitap çeviri sergisi sonrası konuşmalar yapılarak öğrencilerimizin sergilediği İngilizce tiyatro gösterimi ile sona erdi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlimizde öğrenim gören öğrencilerin yabancı dil öğrenmelerine ve İngilizceye yönelik tutumlarının olumlu yönde değişimine katkı sağlamak amacıyla; hayata geçirilen “Hikâyemi Çeviriyorum İngilizce Öğreniyorum” Projesi kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Vali Becel, programda, öğrenciler tarafından İngilizce hazırlanan kitap çeviri sergisi ve tiyatro gösterimi izleyerek, öğrencilere başarılar diledi.

Düzenlenen etkinlikte Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yaş ve seviyedeki kullanıcının İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak için seçkin dil uzmanları tarafından tasarlanarak erişime açılan "Diyalekt" adlı İngilizce dijital eğitim platformunun tanıtım sunumu yapıldı.