Nevşehir de Issız halde bırakılmış kamyon ve otomobillerin, depolarındaki benzini boşaltan hırsızlar için vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaları için uyarıyoruz.

En son geçtiğimiz akşam Saat: 22:30 sularında Siyah renk Doblo ve Kahverenkli Opel marka araçların şüpheli olarak Nevşehir'in farklı mühitlerinde mahalle aralarında park edilmiş otomobillerin, depolarındaki benzinleri çaldıkları ihbarı alan Nevşehir Emniyeti sıkı güvenlik tedbiri alarak hırsızlara göz açtırmadı.

Issız halde bırakılmış kamyon ve otomobillerin, depolarındaki benzini boşaltan hırsızlara fırsat verilmemesı ıcın, araç sahiplerinin, 'kilitli depo kapağı'' taktırmaları tavsiye edildi.

 Polis yetkilileri son günlerde bu konuda benzer hırsızlık şikayeti aldıklarını belirterek, hırsızların özellikle ıssız yerlerde park edilen araçları hedef seçtiklerini bu nedenle maddi hasar yaşandığına dikkat çektiler.

Eski model araçlardan daha kolay bir şekilde benzin çalındığını dile getiren polis yetkilileri otomatik kilit tertibatı sayesinde hırsızların işinin zorlaşacağı görüşünde.

Sürekli artan benzin fiyatlarının neden olduğu hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için özellikle halktanda yardım isteyen emniyet görevlileri, şüpheli görülen kişilerin mutlaka ihbar edilmesini istediler.