Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında 10 ilde konutlar yıkıldı ya da hasar aldı. Soğuk kış gününde daha güvenli gördükleri Nevşehir'i tercih ederek ilimize adeta akın eden depremzede vatandaşlarımızın bu çaresizliğini fırsat bilen bazı ev sahipleri münferit olarak kiraları zam yaptı. Dolayısıyla il merkezinde ev fiyatları da orantısız olarak yükseliş gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Nevşehir'e gelen depremzedeler, asrın felaketi sonrası Nevşehir'deki kira fiyatlarının yüksekliğinden dert yanıyor.

Deprem sonrası tüm Nevşehir merkezi, ilçe belde ve köyleriyle depremzedelerin yaralarını sarmak için adeta seferber olurken bir takım gözü dönmüş fırsatçıların ise yaptıkları bu davranış şehrin yaşayanlarını utandırıyor.

Depremzede vatandaşlarımız can derdinde bazıları ise kira derdinde...

DEPREM SONRASI KİRAYA İNANILMAZ ZAM

Ülkemiz 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsılırken, yaşanan büyük depremi fırsata çevirmek isteyenler ise fiyat güncelleme derdine düştü. Depremin hemen ardından Nevşehir'e gelen depremzedeler için bazı ev sahiplerinin fiyat güncellemesi yaparak kiraya zam yapması pes dedirtti.

Yüksek kira fiyatları nedeniyle mağduriyet yaşayan depremzede vatandaşlar haber merkezimize şikayetlerini dile getirirlerken, Valilikten inceleme başlatılsın talebinde bulunuyor.

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Nevşehir'e gelen depremzede ailelere fahiş fiyatla ev kiralayan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmalı.

Nevşehir'de fahiş fiyat artışı yapan bazı ev sahiplerini vicdanlı davranmaya davet ediyor, yetkilileride göreve davet ediyoruz.