Son zamanlarda Nevşehir'deki mezarlıklarda yaşanan çiçek hırsızlıkları cenaze yakınlarını derinden üzüyor. 

FİB  Haber Merkezini arayan vatandaşlar, mezarlara diktikleri çiçek fidelerinin ve sulama kaplarının sürekli olarak çalınmasından mustarip olduklarını dile getirerek, yetkililerin bu iğrenç hırsızlık vakalarına karşı etkili ve caydırıcı bir çözüm bulmasını istiyorlar. 

Son olarak Haber Merkezimizi arayan bir hemşehrimiz, Taşlıbel Mezarlığındaki aile kabristanına yaklaşık bir ay önce karanfil fideleri koyduklarını ve düzenli bakımını yaptıklarını ancak bu hafta sonu kabristanı ziyarete gittiklerinde karanfil fidelerinin tamamının yerlerinden bilinçli biçimde sökülerek çalındığını farkettikletini söyledi. 

Cenaze yakını, fidelerin maddi değerinin önemli olmadığını ancak mezarlıklara ve orada yatan yakınlarının manevi hatırasına yapılan bu saldırgan tutumun mezarlık ziyareti sırasında acılarını bir kat daha artırdığını dile getirdi. 

Mezarlıklar, bir toplumun ortak geçmişini ve ortak hafızasını yansıtan, manevi değeri çok yüksek yerler olup buralarda bile hırsızlık gibi iğrenç bir suçun işlenmesi, toplumdaki yozlaşmanın ve kokuşmanın hangi noktalara geldiğinin ibretlik göstergesidir.

Lütfen mezarlıklarımıza sahip çıkalım ve koruyalım. 

Lütfen mezarlıklarımızı ve vefat etmiş yakınlarımızı rahat bırakın ve acımıza, yaramıza tuz basmayın!