Bu kapsamda

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Okul Müdürleri ile birlikte "Floor Curling" sporunun Gazi Ortaokulunda düzenlenen tanıtımına katıldı.

Düzenlenen spor etkinliği hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, "Floor Curling; çocuklar, gençler ve yaşlıların birlikte oynayabildiği yeni bir spor branşıdır. Floor Curling buz bir zemine ihtiyaç duyulmadan normal zeminlerde spor salonu gibi düz zeminlere sahip tüm alanlarda oynanabilen bir spor dalıdır. Her yaştan insanın ilgiyle yaklaştığı spor dalını öğrencilerimiz de ilgiyle karşıladı. Oyunun kurallarının ve oynanış şeklinin anlatıldığı etkinlikte, bu sporu ilk defa yapan öğrencilerimiz büyük heyecan yaşadılar" dedi.

Floor Curling normal zeminde oynanabilen "Curling" Branşıdır. Buz zemine ihtiyaç olmayan bu branş rahatlıkla düz zemine sahip olan okul, spor salonu gibi tüm tesislerde oynanabilmektedir.

Floor Curling 8 sondan (end) oluşur. Her bir sonda toplam 8 atış yapılır. 8 sonun ardından en fazla puanı olan takım yarışmayı kazanır. Matematiksel olarak sonuç belli olsa dahi takımlar en az 5 son oynamak zorundadır. İlk atış hakkı yazı-tura ile belirlenir ve seti kazanan takım, bir sonraki setin ilk atışını yapar.