Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatili dolayısıyla Boğaz Şehit Murat Ateş Ortaokulunda öğrencilere yarıyıl karnelerini dağıttı. 

Karne dağıtım programına Vali Aktaş ve Milletvekili Açıkgöz'ün yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, İl Genel Meclis Üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunarak, yarıyıl tatilini iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Vali İlhami Aktaş, “Yarıyıl tatilinde iyi dinlenerek ikinci döneme zinde ve dinlenmiş bir şekilde başlayacaksınız. Yarı yıl tatilinde öğrendiklerimizi unutmayacak kadar ders çalışacak, bol bol kitap okuyup dinleneceksiniz. İlimizde eğitim konusuna önem veriyoruz. Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizi bilgili, donanımlı, milli ve manevi değerlere saygılı bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretindeyiz. Eğitimde oldukça iyi seviyede olan ilimizde inanıyorum ki öğrencilerimizin hepsi derslerinde başarılı. Öğrencilerimizin bu başarısında öğretmen ve velilerimizin de katkısı büyük. Bu vesileyle, öğretmen ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyor, öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.” şeklinde konuştu.

Karneleri ile birlikte öğrencilere hediyelerini takdim eden AK Parti Nevşehir Milltvekili Mustafa Açıkgöz; "Boğaz Şehit Murat Ateş Ortaokulunda çocuklarımızın karne heyecanına ortak olduk. Güçlü Türkiye’nin emanetçileri gençlerimizi, çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe taşımak için fedakârca emek veren eli öpülesi eğitimcilerimize de şükranlarımı sunuyor; iyi tatiller diliyorum." dedi.

Karne dağıtım programı, Vali Aktaş ve Milletvekili Açıkgöz tarafından öğrencilere karnelerinin verilmesi ve öğretmenlerle yaptığı görüşme ile sona erdi.

3 Şubat Ders başı yapılacak

16 günlük yarıyıl tatili 3 Şubat günü ders başı yapılması ile sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı İş Takvimine göre 6-10 Nisan tarihleri arasından ikinci ara tatil yapılacak. Hafta sonları ile birlikte ara tatil toplam 9 gün olacak. 13 Nisan’da bitecek ikinci ara tatil sonrası 2019-2020 eğitim öğretim yılı 19 Haziran’a kadar devam edecek.