Nevşehir Lisesi'nde 296 öğrenciye düzenlenen törenle Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
Lisenin konferans salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Okul Müdürü Muhammet Orçin, eğitim dönemi başında Kur'an-ı Kerim dersini seçen 296 öğrencinin, Kur'an okumaya başladığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmenin Müslümanlar için son derece önemli olduğunu, gençlerin Kur'an'a yönelmelerinin kendilerini son derece memnun ettiğini belirten Orçin, geçen sene başlayan seçmeli ders uygulamasında 180 öğrencinin bu dersi aldığını ve bu yıl da sayının artarak 296'ya ulaştığını kaydetti.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Adnan Ağır'ın büyük gayret gösterdiğini dile getiren Orçin, "Bugün Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenen öğrencilerimiz için bu töreni düzenledik. Bu süreçte öğrencilerimiz daha da teşvik etmek için kız öğrencilerimize pembe, erkek öğrencilerimize de Mavi Kapaklı Kur'an-ı Kerim hazırlattık. Bunları Sri Lanka'nın Nevşehir Fahri Konsolosu Mahmut Uluer hazırlatarak okulumuza hediye etti. Burada ona ve ailesine teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların arından Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilere belgeleri ve kitapları, Uluer tarafında verildi.

Program öğrencilerin Kur'an-Kerim okumasının ardından sona erdi.