Nevşehir'in Merkez ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde meydana gelen otodan hırsızlık olayı, jandarma ekiplerinin başarılı çalışmasıyla kısa sürede aydınlatıldı.
Edinilen bilgilere göre, 30 Mayıs 2026 tarihinde A.C.D. isimli vatandaş, kendisine ait 50 A** 1** plakalı Tofaş Şahin marka aracından piyasa değeri yaklaşık 25 bin TL olan oto teyp ve ses sistemlerinin çalındığını bildirerek şikâyetçi oldu.
İhbar üzerine harekete geçen Nevşehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT Timleri (Jandarma Dedektifleri) ile Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede kapsamlı kamera incelemesi ve saha araştırması gerçekleştirdi.
Yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlık olayını H.Ü. ve İ.G. isimli şahısların gerçekleştirdiği tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin suçlarını itiraf etmelerinin ardından, araçtan çalınan malzemeler şüphelilerin gösterdiği yerde bulunarak sahibine teslim edildi.
Yakalanan H.Ü. ve İ.G. hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.








