Yıllardır restore edilerek yeniden bölge turizmine kazandırılması beklenen eski cezaevi, Meryem Ana Kilisesindeki restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Nevşehir’de Kahveci Dağı eteklerinde bulunan ve 1924 yılındaki mübadelenin ardından 1950 yılından sonra cezaevi olarak kullanılan 171 yıllık tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde restorasyon çalışmaları Ocak 2023 itibariyle tamamlanmış açılışı 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenmişti.

Nevşehir'de 18'inci yüzyıl eseri Meryem Ana Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen restorasyon ve konservasyon çalışmalarının ardından bugün açılışı yapılarak turizme kazandırılacak. Tarihi kilisenin açılışını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan yapacak.

Nazal İnşaat Proje Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından restorasyonu tamamlanan Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi konumundaki Nevşehir’in en eski anıtsal tarihi yapılarından Meryem Ana Kilisesi turizme kazandırılmış oluyor.

Nevşehir Kayaşehir bölgesinde 1849 yılında yaptırılan 1924 yılındaki mübadele dönemine kadar yine yörede yaşayan Rum azınlık tarafından kilise olarak kullanılan 1950- 1983 yılları arasında Cezaevi olarak kullanılan tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin restorasyonu sonunda yeni görüntüleri FİB Haber objektiflerine böyle yansıdı...